Natrag
19.3.2019 03:08

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘MLETAČKI TRGOVAC’ Forum kazalište mladih kao posveta velikom Shakespeareu

23.9.2016 @ 16:53 Dulist dulist IN / Kultura
16;16

Podijelite:

Ovog petka, u Lazaretima je premijerno izveden dio komedije ‘Mletački trgovac’ u obliku forum kazališta.

Europski dom Dubrovnik u suradnji s Kazališnim studiom Darka i Nerme Kavain pripremio je izvedbu dijela komedije ‘Mletački trgovac’ Williama Shakespearea, koja ni 400 godina od smrti njena autora nije izgubila na aktualnosti.

Predstava je dio međunarodnog projekta CitiPart, kojim se uz potporu programa ‘Europa za građane’ promiču solidarnost, mir i tolerancija u Francuskoj, Njemačkoj, Poljskoj, Austriji i Hrvatskoj. Europski dom Dubrovnik jedan je od partnera, a u predstavi sudjeluju mladi iz Dubrovnika.

Obilježavajući 400. obljetnicu smrti poznatog engleskog pisca, šestero mladih pripremilo je uz stručnu pomoć Darka Kavaina dio komedije ‘Mletački trgovac’ u obliku tzv. forum kazališta, u kojemu uz glumce važnu ulogu ima i publika. U određenom trenutku predstava se prekida, a gledatelji predlažu kako da se scena dovrši, nakon čega sudjeluju u raspravi. Ovo je prva predstava u Dubrovniku u obliku forum kazališta, nastalog u Brazilu pred tridesetak godina.
Druga izvedba ‘Mletačkog trgovca’ bit će u ponedjeljak 26. rujna, na Europski dan jezika, u 19.30 sati u Kazalištu Bursa.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana