Sport

Mladost pred stečajem?

Mladost pred stečajem?

HAVK Mladost zbog velikih financijskih problema mogla bi završiti u stečaju. Igrači plaće ne dobivaju mjesecima, klupski račun je u blokadi, potreban je kredit za spas, piše Večernji list.

– Situacija je vrlo ozbiljna. Ostali smo bez glavnog sponzora, Dalekovoda, koji je ušao u poslovne probleme i morao je rezati troškove. Mi smo bili na tome spisku – rekao je Boško Lozica, prvi operativac vaterpolista Mladosti.

Godišnje je Dalekovod davao pet milijuna kuna, no posljednje dvije nije ni lipe. Igrači su odigrali svoje i pošteno zaradili novac kojeg nema. Zlatni olimpijac Pavić i Rumunj Radu ostali su klubu, dok je Igor Hinić otišao iz kluba, ali i blokirao račun. Momčad Mladosti danas je sastavljena uglavnom od mladih i neiskusnih igrača, raspored treninga prilagođen je školskom rasporedu, a plaće iznose između 1200 i 3000 kuna. Momčad je rekonstruirana, letvica ciljeva spuštena, no dugovanja su ostala. Jedino rješenje je kredit u iznosu 10 milijuna kuna.

– Ako igrači neće biti spremni na dogovore i čekanja, morat ćemo ići u stečaj. Pokušavamo dobiti kredit koji bi otplaćivali duži rok, vjerojatno pet godina, te taj period igrati s igračima koje imamo danas. Konkretno, s Hinićem smo se dogovorili kako bismo mogli realizirati kredit, dio potraživanja je naplatio, a ovrhu je povukao na godinu dana. Nas ne može nitko poslati u stečaj, osim igrača. Kredit bi nas spasio. Tko god želi pomoći, bili bismo mu zahvalni – ističe Lozica.

– Na prvom sastanku s igračima rekao sam im da u sezonu ulazimo s dugovima, ali da ćemo igrati do kraja, bez dizanja ili spuštanja nosa. I ja kao trener, ali i igrači. Izdržat ćemo još ovih pet mjeseci, a onda vidjeti kakva je situacija. Tada će biti posve jasno ostaje li Mladost vrhunski klub ili ćemo postati amateri, otići na kvartovski nivo – kaže trener Vjeko Kobešćak.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist