Natrag
20.3.2019 10:41

facebook

twitter

google

rss

dulist

MLADI ZA MLADE ‘Nightfever’ u Svetom Vlahu

7.8.2014 @ 6:43 Dulist Zanimljivosti

Podijelite:

‘Glazbeno-meditativni program ‘Nightfever’ i ove će se godine organizirati u Dubrovniku.

 

I to već ovog četvrtka, 7. kolovoza u Crkvi sv. Vlaha s početkom u 20 sati. Euharistijsko slavlje predvodit će biskup mons. Mate Uzinić, a od 21 sat započinje glazbeno-meditativni program koji će se nastaviti sve do ponoći.

„Nightfever“ je projekt međunarodnoga karaktera pokrenut 2005. godine u Kölnu u Njemačkoj, nakon Svjetskog dana mladih. Osmišljen kao večer otvorenih vrata crkve želi ljudima, koji se tu večer zateknu u Gradu, omogućiti trenutke molitve i meditacije.
Kako ističu iz Dubrovačke biskupije, specifičnost „Nightfevera“ je u pjesmi, molitvi i meditaciji na više svjetskih jezika, a tijekom programa mladi će na Stradunu pozivati zainteresirane da uđu u Crkvu sv. Vlaha i zapale svijeću.

Projekt je do sada održan u šezdesetak svjetskih gradova poput Rima, Sydneya, Glasgowa, Münchena, Lourdesa, te Splita, a prošle godine održan je prvi put u Dubrovniku.

Velika posjećenost i izrazito pozitivne reakcije stanovnika Grada te domaćih i stranih gostiju opravdale su pokretanje ovog projekta te motiviraju ovogodišnju organizaciju – smatraju u Biskupiji.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana