Natrag
19.2.2019 22:09

facebook

twitter

google

rss

dulist

Mladi vaterpolisti krenuli s pobjedom

3.9.2012 @ 7:06 Baldo Marunčić Sport

Podijelite:

U francuskom Canet et Roussillonu od 2. do 9. rujna igra se Europsko vaterpolsko prvenstvo za igrače do 19 godina, na kojem u sastavu Hrvatske nastupaju dva Jugaša, Marko Macan kao kapetan momčadi i Antun Goreta.

Hrvatska je turnir na kojem u četiri skupine nastupa 16 reprezentacija otvorila pobjedom nad Njemačkom 8:4. Obrana je tijekom cijelog susreta bila izvrsna, a utakmica je prelomljena u trećoj četvrtini, kada naši s četiri pogotka odlaze na 7:1. Kapetan momčadi Macan postigao je dva pogotka, dok se Goreta nije upisivao u strijelce.

U drugoj utakmici naše skupine domaćin Francuska pobijedila je Slovačku 10:7. Hrvatsku u razigravanju po skupinama još očekuju dvoboj sa Slovačkom danas u 12 sati te s Francuskom sutra u 19.30. Pobjednici skupina idu direktno u četvrfinale, dok 2. i 3. u skupini razigravaju.

Na prvenstvu Hrvatska nastupa u sastavu: Marcelić, Bukić, Gagulić, Živković, Vukičević i Miloš (Mladost), Anić i Čagalj (Mornar), Macan i Goreta (Jug), Visković i Divković (Jadran) i Buha (OVK POŠK). Izbornik je Hrestak (Mladost), a treneri Pezelj (Primorje) i Šupe (Šibenik).
 

HRVATSKA – NJEMAČKA 8:4 (1:0, 2:0, 4:1, 1:3)

Suci: Siarou (Bjelorusija), Belvetsov (Ukrajina)

Hrvatska: Marcelić, Bukić, Macan 2, Goreta, Živković 1, Čagalj 1, Gagulić, Buha, Visković 2, Divković 2, Vukičević, Miloš, Anić. Izbornik: Hrvoje Hrestak
Njemačka: Watzlavik, Grohs, Donner, Finkes, Van der Bosch 1, Schimanski,Kalberg 2, Hillebrand, Hebisch, Ranta, Stroll 1, Deike, Gotz. Izbornik: Vlad Hagiu

Igrač više: Hrvatska 2/6, Njemačka 1/5
Peterci: Hrvatska 0/1, Njemačka 0/1

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana