Natrag
24.4.2019 10:14

facebook

twitter

google

rss

dulist

Mladi Pločani učili o hitnim službama

21.9.2016 @ 19:37 Dulist Županija
7;7

Podijelite:

Nakon što su u proljeće osnovama zaštite i spašavanja zajednički poučavali mališane u pločanskom vrtiću, predstavnici Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik nastavili su suradnju s žurnim službama i operativnim snagama koje djeluju na području Grada Ploča, ovaj put u OŠ ‘Vladimir Nazor’ gdje su se u utorak, 20. rujna, družili s dvjestotinjak učenika nižih razreda.

Učenici su kroz prezentaciju učili o ulozi žurnih službi, namjenskom korištenju broja 112, kao i kako reagirati u slučaju različitih vrsta nesreća i opasnosti, dok su se istovremeno mogli neposredno upoznati s policijskom službenicom za sigurnost i prevenciju cestovnog prometa PP Ploče, vatrogascima JVP Ploče, članovima HGSS Stanice Dubrovnik – Ispostava Neretva i ravnateljicom Gradskog društva Crvenog križa Ploče.

Mališani su nakon prezentacije na školskom igralištu razgledavali vozila i opremu, dok su im gorski spašavatelji i vatrogasci demonstrirali i neke od svojih vještina. Najatraktivniji je, kao i uvijek, bio potražni pas, ovog puta mlada i simpatična kujica Tia.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana