Sport

MLADI OMIŠANIN Marin Tomasović potpisao za Jug

MLADI OMIŠANIN Marin Tomasović potpisao za Jug

Marin Tomasović, 16-godišnji Omišanin, novo je ime u Jugovoj momčadi.

Kako ističu iz Juga, ovaj je mladić, po majci Cavtaćanin, s dosadašnjim klubom, splitskim Mornarom, osvojio puno naslova u mlađim dobnim kategorijama, a kao najveće priznanje za rad i veliki talent koji pokazuje bio je poziv u U-16 reprezentaciju Hrvatske u kojoj je bio kapetan momčadi.

Marin je za klupsku internetsku stranicu iznio svoje prve dojmove o novoj sredini odmah nakon jutarnjeg treninga, odnosno prije odlaska u dubrovačku gimnaziju, čiji je novi učenik od ove školske godine.

Kad si počeo trenirati vaterpolo?
Vaterpolo sam počeo trenirat u drugom razredu osnovne škole sa sedam godina. Prvo vrijeme sam paralelno trenirao i košarku i kad je došlo vrijeme odluke za koji se sport odlučit, izbor je pao na vaterpolo jer sam u Mornaru imao odličnu ekipu i nisam zažalio. Osim toga, mama mi je iz Cavtata i preko ljeta puno bi vremena provodio tamo gdje sam na plivalištu s prijateljima igrao vaterpolo i tu sam ga još više zavolio. Uslijedile su utakmice, a prvi turnir koji smo osvojili bio je baš u Dubrovniku na Kupu Hrvatske za nade. Sve to mi je bio poticaj za još veći rad što mi je donijelo i poziv u U-16 reprezentaciju i evo na kraju dolazak u Juga.

Kako je došlo do tvog dolaska u Jug?
Trener Kobeščak me tijekom ljeta pitao što mislim o dolasku u Juga. Naravno da mi je poziv godio, ali odluka nije bila nimalo laka obzirom da sam u Splitu bio upisan u vrhunsku školu i imao sam priliku za određenu minutažu u prvoj momčadi Mornara, ali ovdje su puno bolji uvjeti. Prilika za treniranjem s nekim od najboljih igrača na svijetu, rad s vrhunskim trenerom kao i poznanstvo s velikim brojem igrača što iz Cavtata što iz reprezentacije, olakšalo je moju odluku o dolasku u Juga.

Prvi dojmovi?
Prvi dojmovi su vrhunski. Uvjeti za rad su puno bolji nego u Splitu. Mlađe igrače znam već dosta dugo, a stariji su stvarno uvijek spremni pomoć i sve što treba su spremni objasnit.

Koja su tvoja očekivanja?
Nadam se da ću se uspjet izborit za mjesto u momčadi i svoje minute iskoristiti maksimalno te da će momčad nastaviti s odličnim rezultatima iz proteklih sezona.

Foto: jug.hr

Pročitajte još

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist