Natrag
21.3.2019 02:40

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Mladi nikad ne smiju biti izvan politike”

12.11.2011 @ 0:17 Dulist Politika

Podijelite:

U sklopu Dana dubrovačkog HDZ-a i proslave 22. godišnjice osnutka u Dubrovniku, Mladež HDZ-a Dubrovnik održala je izvještajnu sjednicu.

Predsjednik dubrovačke Mladeži Hrvoje Butigan uvodno je kazao kako je dubrovački ogranak u dvije godine sudjelovao u preko trideset akcija humanitarnog, sportskog, zabavnog ili političkog karaktera. Naglasio je kvalitetnu suradnju sa Zajednicom žena "Katarina Zrinski" te najavio nastavak rada u istom smijeru.

– Biti član Mladeži znači ugraditi svoje ideje u zajednički projekt i sve postići uz rad, motiv i podršku, istaknuo je Butigan te zaključio kako "mladi nikad ne smiju biti izvan politike".

Gost predavač, državni tajnik Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Andrej Plenković održao je prigodno predavanje o ulozi i položaju mladih u Europskoj uniji. Istaknuo je kako je politika brige za mlade u nadležnosti sake zemlje članice.

– Kroz obrazovnu politiku gaji se nacionalni identitet, ali i kulturna različitost.Europska unija potiče suradnju i stvara konkurentni sustav obrazovanja, kazao je državni tajnik Plenković.

Istaknuo je, također, kako će se mladima u Hrvatskoj, ulaskom u Europsku uniju, omogućiti pravo studiranja na europskim visokim učilištima, školarine po jednakim uvjetima kao domaćim studentima te posebno pristup programu cjeloživotnog učenja.

– Nadam se da će se u referendumskom razdoblju izbjeći "čudnovata" teza da su mladi neinformirani ili nezainteresirani. Čitajte izvore informacija o Uniji, jer je internetski prostor "zagađen" dezinformacijama, istaknuo je u zaključku svog predavanja državni tajnik Andrej Plenković.

Nazočne su prigodnim riječima pozdravili saborska zastupnica i predsjednica Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik Dubravka Šuica, saborski zastupnik i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Frano Matušić, predsjednik Županijskog odbora i nacionalni dopredsjednik Mladeži HDZ-a mato Franković te župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

Komentari





O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana