Politika

“Mladi nikad ne smiju biti izvan politike”

U sklopu Dana dubrovačkog HDZ-a i proslave 22. godišnjice osnutka u Dubrovniku, Mladež HDZ-a Dubrovnik održala je izvještajnu sjednicu.

Predsjednik dubrovačke Mladeži Hrvoje Butigan uvodno je kazao kako je dubrovački ogranak u dvije godine sudjelovao u preko trideset akcija humanitarnog, sportskog, zabavnog ili političkog karaktera. Naglasio je kvalitetnu suradnju sa Zajednicom žena "Katarina Zrinski" te najavio nastavak rada u istom smijeru.

– Biti član Mladeži znači ugraditi svoje ideje u zajednički projekt i sve postići uz rad, motiv i podršku, istaknuo je Butigan te zaključio kako "mladi nikad ne smiju biti izvan politike".

Gost predavač, državni tajnik Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Andrej Plenković održao je prigodno predavanje o ulozi i položaju mladih u Europskoj uniji. Istaknuo je kako je politika brige za mlade u nadležnosti sake zemlje članice.

– Kroz obrazovnu politiku gaji se nacionalni identitet, ali i kulturna različitost.Europska unija potiče suradnju i stvara konkurentni sustav obrazovanja, kazao je državni tajnik Plenković.

Istaknuo je, također, kako će se mladima u Hrvatskoj, ulaskom u Europsku uniju, omogućiti pravo studiranja na europskim visokim učilištima, školarine po jednakim uvjetima kao domaćim studentima te posebno pristup programu cjeloživotnog učenja.

– Nadam se da će se u referendumskom razdoblju izbjeći "čudnovata" teza da su mladi neinformirani ili nezainteresirani. Čitajte izvore informacija o Uniji, jer je internetski prostor "zagađen" dezinformacijama, istaknuo je u zaključku svog predavanja državni tajnik Andrej Plenković.

Nazočne su prigodnim riječima pozdravili saborska zastupnica i predsjednica Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik Dubravka Šuica, saborski zastupnik i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Frano Matušić, predsjednik Županijskog odbora i nacionalni dopredsjednik Mladeži HDZ-a mato Franković te župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

Pročitajte još

ŽUPAN MUJANU ‘Centar za gospodarenje otpadom nije bomba, već rješenje’

Dulist

‘Zaiskrilo’ između Kosović i Ćurčije oko dopisa kojeg ni župan nije vidio

Dulist

VILMA KOSOVIĆ OPORBI ‘Neću podnijeti ostavku, postupila sam po zakonu’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija