Sport

MLADI KOŠARKAŠKI AS O Roku Prkačinu priča cijeli svijet, otac Nikša ne krije ponos

MLADI KOŠARKAŠKI AS O Roku Prkačinu priča cijeli svijet, otac Nikša ne krije ponos

Fenomanalni dubrovački centar,visok 201, Roko Prkačin, od sinoć puni retke domaćih i svjetskih medija posvećenih sportu.

Naime, Hrvatska U16 košarkaška reprezentacija osvojila je zlato na Eurobasketu u Novom Sadu pobijedivši Španjolsku 71-70 u neviđenoj drami, a MVP igre je upravo Roko Prkačin.

Supertalentirani sin Nikše Prkačina, piše 24sata, primio je loptu leđima od koša, imao je samo pet sekundi do kraja. U stilu svog oca prošao je pored španjolskog centra kao da ne postoji i zabio odlučujući koš za 71-70 pobjedu u finalu U16 Eurobasketa.

Trofej MVP-a (Most Valuable Player) pripao mu je nakon što je izabran u najbolju petorku prvenstva, a nakon što je bio (uzevši u bzir sve utakmice prvenstva) redom treći strijelac (18.6 koševa), drugi skakač (10.9 skokova) i sedmi asistent EP-a (3,7 asistencija)

Naravno, ponosan je i Nikša Prkačin, Rokov tata, legendarni krilni centar.

– Dok ga gledam, proživljavam puno više emocija nego dok sam igrao. Mnogi bivši igrači govorili su mi da su emocije puno veće kad gledaš svoje dijete, nisam im vjerovao. Sada znam kako je to – izjavio je ponosni otac, a obojici čestitamo!

FOTO: FIBA Basketball Official

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist