Natrag
23.4.2019 20:40

facebook

twitter

google

rss

dulist

Mladi Kanađani učili balat Linđo

11.10.2013 @ 17:07 Ana Prohaska Zanimljivosti

Podijelite:

Dubrovnik je ovog tjedna ugostio ekipu iznimno popularnog kanadskog reality show-a „Occupation Double“ koji je sniman na atraktivnim svjetskim lokacijama poput Hawaiia, Bora Bora u Francuskoj Polineziji, Tokija, portugalskog otoka Madeira i drugih.

Ove godine baza reality show-a bila je u Barceloni, a u Dubrovniku su boravili odabrani kandidati koji su bili uključeni u niz aktivnosti iznenađenja,kako onih tipičnih za našu regiju tako i novih atraktivnih oblika turističke ponude. Uz potporu Turističke zajednice grada Dubrovnika i Hrvatske turističke zajednice odabrani mladi par i cijeli tim boravili su u Dubrovačkim vrtovima sunca,  obilazili gradske znamenitosti i najvažnije dubrovačke atrakcije gdje su snimali dijelove show-a.

Potpuno iznenađenje za mlade sudionike bilo je i učenje plesa Lindjo. Članovi FA Lindjo – Jelena, Mateo i Mario na taraci Umjetničke galerije učili su plesati mlade Kanađane, odjevene u tradicionalne narodne nošnje, naravno uz odličnu atmosferu i salve smijeha.
Dio aktivnosti bila je i atraktivna vožnja na motociklima Yamaha  XVS950A agencije Gulliver iz Dubrovnika po Srdju i Bosanci, te jahanje na tovarima u Medenoj dolini na Bosanci. Boravak u Dubrovniku završio je romantičnom večerom u East West klubu na  plaži Banje, uz probrane delicije i vina dubrovačkog kraja.

Program snimljen u Dubrovniku bit će uskoro objavljen na TVA Canada, jednoj od najvećih francuskih TV mreža. Posljednjih devet godina od kad je pokrenut ovaj reality show ima prosječno 1,5 milijuna gledatelja tjedno i gledanost od otprilike 45 posto, što ga stavlja na prvo mjesto između sličnih TV emisija. Facebook stranica “Occupation Double” ima 265 tisuća pratitelja i jedna je od najpopularnijih na području Quebeca , Kanada, a na Twitteru ih slijedi oko 1500 “twitteraša”, uz brojne objave u tiskanim medijima poput magazina  “7Jours”  koji dostiže 1,5 milijuna čitatelja u sezoni.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana