Sport

MLAĐI KADETI ODUŠEVILI PK Jug iz Splita sa 16 medalja

Plivanje PK jug

Proteklog vikenda u Splitu je održano mlađe kadetsko prvenstvo Hrvatske za Regiju 1 (Dalmacija) koje je za ovaj uzrast najveće natjecanje na razini Republike Hrvatske. Mlađi kadeti su generacija plivača 2002. godine i mlađi, te plivačica 2004. i mlađe.

– U dosta jakoj konkurenciji, vratiti se doma sa šesnaest medalja je veliki uspjeh. Ženska štafeta se tri puta okitila naslovom Prvakinja Dalmacije, a muška štafeta jednom uz dvije titule viceprvaka Dalmacije (od tri održane štafete u obje konkurencije) – ističu iz PK Jug.

U pojedinačnim utrkama prvo ime Juga kod plivačica je Ivana Maleš prvakinja Dalmacije tri puta, sa ukupno osvojenih šest medalja (od 6 mogućih nastupa). Kod plivača Michael Brassard je prvak Dalmacije na 100m delfin sa ukupno tri medalje.

– Čestitamo i Katarini Matović koja je postala viceprvakinja Dalmacije na 100m delfin. Bilo je tu još četvrtih mjesta, nedostajalo je malo sportske sreće, ali pokazali smo da smo kao klub u samom vrhu Dalmacije u ovoj kategoriji, ako ne i najbolji klub na ovom prvenstvu – poručuju iz PK Juga.

Rezultati:
50 leptir: 2. Ivana Maleš
50 leđno – 1. Ivana Maleš
50 slobodno – 2. Michael Brassard
štafeta 4×50 mješovito – 1. Ivana Maleš, Katarina Nenadić, Nikol Đuho i Katarina Matović; 1. Đino Filippi, Dominik Duždević, Michael Brassard i Duje Čamo
štafeta 4×50 slobodno: 1. Katarina Nenadić, Antonia Ljuban, Nikol Đuho i Ivana Maleš; 2. Michael Brassard, Dominik Duždević, Duje Čamo i Đino Filippi
100 mješovito – 3. Ivana Maleš
100 leđno – 1. Ivana Maleš
100 leptir – 1. Ivana Maleš, 2. Katarina Matović; 1. Michael Brassard
štafeta 4×100 slobodno: 1. Nikol Đuho, Katarina Nenadić, Katarina Matović i Ivana Maleš; 2. Michael Brassard, Đino Filippi, Duje Čamo i Dominik Duždević
400 slobodno: 3. Ivana Maleš; 3. Michel Brassard

Treneri ističu da su svi plivačice i plivači od njih 22 koji su nastupiti plivali odlično, popravljali svoje osobne rekorde i da su dostojno predstavljali svoj klub i grad u Splitu. Plivački klub Jug predstavljali su: Bruno Maleš, Dominik Duždević, Duje Čamo, Đino Filippi, Luka Đurović, Michel Brassard, Đivo Damić, Kristijan Điković, Leo Gojan, Leo Ljubenko, Luka Zvono, Mario Šurković, Nedjeljko Ljuban, Fran Garvan, Marko Baletin, Iris Filippi, Ivana Maleš, Katarina Matović, Katarina Nenadić, Lara Čustović, Nikol Đuho i Antonia Ljuban pod vodstvom trenera Andreja Drobca i trenerice Gordane Kostić.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist