Sport

Mladi Jugaši najbolji u Hrvatskoj

Mladi Jugaši najbolji u Hrvatskoj

Najmlađi Jugaši osvojili su prvo mjesto na završnom turniru Prvenstva Hrvatske u Rijeci. Oni su u finalnom susretu pobijedili domaćina Primorje sa 7:2 (1:2, ".0, 2:0, 2:0) .

 
Strijeci na utakmici: Kržić, Farčić i Čulina po 2 pogotka, a Ivo Brailo koji je proglašen najboljim igračem turnira postigao je jedan pogodak. Najbolji strijelac je Luka Bajić iz Šibenika, dok je najbolji vratar Jereb Kaj iz Primorja. Čestitamo mladićima i treneru Aljoši Lončariću.
 
Ocjene svih trenera na turniru su jedinstvene! Jug ima najbolju momčad i to je nadmoćno dokazao. Nemamo najboljeg strijelca, ali imamo 16 mladića koji znaju igrati vaterpolo i koji su budućnost dubrovačkog vaterpola. Svatko od njih je bio strijelac, svi su ulazili u dva metra, svi su igrali beka i dokazali sav raskoš svog talenta. 
Malo nam je žao da naš vratar Antonio Vukojević, koji je primao manje od tri gola po utakmici, a u finalu je savladan samo dva puta iz peterca, nije proglašen najboljim, ali neka zna da su ga njegovi suigrači i treneri prepoznali i to mu je najveći kompliment. 
 

Prvaci Hrvatske: Lindo Koboević, Filip Kržić, Mateo Crnčević, Petar Vlašić, Mavro Farčić, Leon Kožul, Maroje Vidosavljević Vučić, Antonio Vukojević, Kristijan Čulina, Ivan Krkić, Paolo Bego, Frano Kordić, Ivan Bonić, Ivo Brailo, Petar Pejić, Matija Balić, Matija Cvjetković.

Najveću zaslugu u radu s ovom generacijom ima Aljoša Lončarić koji je znao pronaći načina kako motivirati ove mladiće, iskoristiti njihove predispozicije i ovako ih premoćno odvesti do zlatne medalje. Napominjemo da otkako smo dobili ovu generaciju dječaka rođenu 2000. i mlađe, još nisu odigrali turnir na kojem nisu bili prvi. Njegov nadimak kako od milja zove svoje mladiće "Indijanci mliječnih zuba" sada je dobio puni značaj.
Sve ovo najbolja je moguća najava za memorijalni turnir Tomo Udovičić, koji će se igrati u Dubrovniku od 12. do 15. travnja. A na njemu nastupa baš ova generacija.
 
Nade Jugaša su najprije  u prvoj utakmici savladali Reprezentaciju Primorsko – goranske županije s 14:2 (3:0, 5:0, 4:2 i 2:0) da bi u poslijepodnevnim satima prvoga dana bili bolji od Krune iz Osijeka 11:2 (3:0, 3:0, 5:0, 0:2). U trećem susretu, odigranom u petak ujutro Jug je pobijedio momčad POŠK-a 17:1 (0:1, 0:5, 1:6, 0:5), a u četvrtom je pao i Medveščak 7:2 (2:1, 3:1, 2:0 i 0:0). U posljednjem susretu po skupinama pobijeđen je i Šibenik 9:5 (2:1, 3:1, 4:1 i 0:2). U polufinalu je pala i Mladost 5:3 (2:0, 1:1, 1:1, 1:1).
 
Istaknut ćemo kako Jugaši na ovom turniru imaju gol razliku 70:18, što znači da su mali Jugaši prosječno po utakmici primili manje od tri gola 2,57. Tako se osvajaju turniri!!!
 
Strijelci
Strijelci za Jug u prvoj utakmici protiv Reprezentacije Primosrko – goranske županije bili su: Bego 4, Kržić 3, Kožul 3, Farčić 2 i Brailo 1 pogodak.
U drugoj pobjedi nad Krunom golove su postigli: Balić, Brailo, Pejić i Farčić po 2 gola, te Kržić, Čulina i Crnčević po 1 pogodak. 
Strijelci u trećoj utakmici: Farčić, Crnčević i Brailo po tri pogotka, Kržić 2, te Pejić, Kordić, Vidosavljević, Balić, kobojević i Bego po jedan pogodak.
Strijelci protiv Medveščaka: Farčić 2, Kržić, Čulina, Kobojević, Pejić i Bego po jedan gol.
Strijelci protiv Šibenika: Farčić 6, Kordić, Brailo i Vidosavljević – Vučić po jedan gol.
Golove u polufinalnom ogledu su postigli:  Pejić, Crnčević, Kordić, Farčić i Kržić – svi po jedan pogodak.
 

Konačni poredak:
1. Jug Croatia osiguranje Dubrovnik,
2. Primorje Erste banka Rijeka,
3. Mladost Zagreb,
4. Šibenik,
5. Mornar Brodospas Split,
6. Medveščak Zagreb,
7. Kruna Osijek,
8. Zadar 1952.,
9. Hrvatska ženska reprezentacija,
10. Cavtat,
11. Jadran Split,
12. Zagrebački plivački klub,
13. Selekcija Primorsko-goranske županije,
14. OVK POŠK Split,
15. Jadran Kostrena.

 

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist