Natrag
18.2.2019 17:32

facebook

twitter

google

rss

dulist

Mladi istraživali kako žive mladi u Dubrovniku

20.2.2013 @ 12:39 Dulist Zanimljivosti
4;4

Podijelite:

Istraživanje Dubrovnika očima mladih: koje su prednosti, a koji nedostaci života u Gradu – današnja je tema međunarodnog susret mladih "rEUnited'', koji je prije tri dana počeo u Mlinima, u Župi dubrovačkoj. Tako je, podijeljeno u pet grupa, 28 mladih iz Hrvatske, Austrije i Slovenije danas na terenu istraživalo život u Dubrovniku.

Grupa ''Mladi i baština'' posjetila je Folklorni ansambl Linđo gdje ih je primio Stjepan Lazarević, o ''Mladima i građanskom aktivizmu'' govorila im je Nikolina Zoro iz Volonterskog centra u Dubrovniku, grupa ''Mladi i Grad'' obišla je prostore Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika gdje ih je primio pročelnik Miho Katičić, o tome kako biti ''Mladi stranac u Dubrovniku'' čuli su od studenata iz Njemačke i Portugala koji na dubrovačkom Sveučilištu studiraju u sklopu Erasmus programa EU-a, dok su o ''Mladima i poduzetništvu'' čuli od mlade vlasnice putničke agencije Lejle Perić. 

 
Sudionici ovog susreta, kojeg organizira Europski dom Dubrovnik, uz financijsku potporu europskog programa Mladi na djelu i Grada Dubrovnika, poslijepodne će posjetiti seosko domaćinstvo Laptalo na Gromači, gdje će čuti o prednostima i nedostacima života na područjima od posebne državne skrbi te izraditi preporuke kako poboljšati kvalitetu života u tim sredinama uz pomoć EU.
 
A sinoć je kulturnu večer, za prezentaciju svoje zemlje, organizirala hrvatska ekipa. Kolege iz drugih europskih zemalja podučili su, uz pomoć mladih iz FA Linđo, plesati ovaj tradicionalni ples, dok su najbolji dobili i nagrade. Program Međunarodnog susreta mladih nastavlja se do subote za kada je predviđena i premijera kratkog filma koji će prikazati sve njihove aktivnosti prethodnih dana.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana