Zanimljivosti

Mladi istraživali kako žive mladi u Dubrovniku

Mladi istraživali kako žive mladi u Dubrovniku

Istraživanje Dubrovnika očima mladih: koje su prednosti, a koji nedostaci života u Gradu – današnja je tema međunarodnog susret mladih "rEUnited'', koji je prije tri dana počeo u Mlinima, u Župi dubrovačkoj. Tako je, podijeljeno u pet grupa, 28 mladih iz Hrvatske, Austrije i Slovenije danas na terenu istraživalo život u Dubrovniku.

Grupa ''Mladi i baština'' posjetila je Folklorni ansambl Linđo gdje ih je primio Stjepan Lazarević, o ''Mladima i građanskom aktivizmu'' govorila im je Nikolina Zoro iz Volonterskog centra u Dubrovniku, grupa ''Mladi i Grad'' obišla je prostore Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika gdje ih je primio pročelnik Miho Katičić, o tome kako biti ''Mladi stranac u Dubrovniku'' čuli su od studenata iz Njemačke i Portugala koji na dubrovačkom Sveučilištu studiraju u sklopu Erasmus programa EU-a, dok su o ''Mladima i poduzetništvu'' čuli od mlade vlasnice putničke agencije Lejle Perić. 

 
Sudionici ovog susreta, kojeg organizira Europski dom Dubrovnik, uz financijsku potporu europskog programa Mladi na djelu i Grada Dubrovnika, poslijepodne će posjetiti seosko domaćinstvo Laptalo na Gromači, gdje će čuti o prednostima i nedostacima života na područjima od posebne državne skrbi te izraditi preporuke kako poboljšati kvalitetu života u tim sredinama uz pomoć EU.
 
A sinoć je kulturnu večer, za prezentaciju svoje zemlje, organizirala hrvatska ekipa. Kolege iz drugih europskih zemalja podučili su, uz pomoć mladih iz FA Linđo, plesati ovaj tradicionalni ples, dok su najbolji dobili i nagrade. Program Međunarodnog susreta mladih nastavlja se do subote za kada je predviđena i premijera kratkog filma koji će prikazati sve njihove aktivnosti prethodnih dana.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist