Politika

MLADI DUSTRA-e PORUČILI: Vladajući su pali godinu!

Studenti, fakultet (Shutterstock Images LLC)

Zbog oporezivanja studentske zarade, priopćenjem se oglasio i Stjepo Roko, predsjednik organizacije mladih DUSTRA-e, koji poručuje kako su vladajući pali godinu:

-„Nova godina, nove odluke“ – vjerojatno je to bilo u glavama predsjedavajućih Republike Hrvatske (a zna se koji su to), nema veze jesu li te odluke dobre ili užasne, bitno da se nešto odlučuje i sastanči kako bi javnost, koja je još vjerojatno mamurna od proslave Nove godine, stekla dojam da se radi. Za studente je početak ove 2017. katastrofalan, nadali smo se da će ova hladnoća i pokoji strogi profesor biti najgore što bi nam se u nastavku akademske godine moglo dogoditi, no prevarili smo se. Znali smo da zvuči predobro da bi bilo istinito kada je Vlada neki dan najavila olakšanje poslovanja poduzetnicima u vidu ukidanja nekih nepotrebnih nameta, no prije će se Jadransko more zalediti nego što bi se ispustio potencijalni plijen i samo smo čekali na kojoj skupini građana će se prelomiti koplje. Možda je gutačima poreznog novca nejasno zašto bi jedna mlada osoba uopće željela raditi i istovremeno studirati kad se umjesto toga može svojim pipcima zakačiti za proračun i bezbrižno proždirati tuđe kune, no to je upravo razlog zašto se danas mladi ljudi u Hrvatskoj obrazuju – da bi poručili takvima i njima sličnima: dosta je!

Ne znamo je li se tko pitao koje će biti posljedice ove odluke? Velika većina studenata će najvjerojatnije morati prekinuti školovanje radi nemogućnosti plaćanja smještaja ili će biti pametniji i poći u neku od država Europske unije koja ima malo više poštovanja prema budućim akademskim građanima. Hoće li se oporba trgnuti i priupitati riječ-dvije o ovom nakaradnom prijedlogu zakona ili i dalje funkcioniraju po principu „sjaši Kurta da uzjaši Murta“ čime se jasno dokazuje da prave oporbe u Hrvatskoj nema? Činjenica je da je mlad čovjek savitljiv poput gline, ako takvoj osobi onemogućiš proširivanje vidika, vrlo lako ga možeš iškolovati u birača koji ne propitkuje apsolutno ništa.

Svejedno, moramo podsjetiti vladajuće: studenti su nositelji pozitivnih promjena, oni su također ti koji će jednog dana uplaćivati u solidarni mirovinski i zdravstveni fond ove države. Umjesto izvršavanja obećanja o poboljšanju uvjeta života za sve građane, pa tako i studente, imamo dojam da se radi na promociji iseljavanja u druge, malo uređenije države koje vrednuju rad. Ne tražimo vas nikakve usluge: pustite nas da naš trud bude pravedno nagrađen, u protivnom, ostat ćete sami u svojim velebnim palačama kada shvatite da nemate više narod kojem biste naređivali i do kože svlačili svojim nametima jer ćete nas otjerati u potragu za boljim životom, daleko od Hrvatske – poručio je Stjepo Roko.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist