Zanimljivosti

Mladi Dubrovačke biskupije krenuli za Sisak

Jedanaest autobusa mladih krenulo je tijekom noći iz Dubrovačke biskupije na Susret hrvatske katoličke mladeži u Sisak.

Želju za sudjelovanjem na susretu mladi su pokazali i redovitim dolaženjem na pripreme i sudjelovanjem u posebnim  katehezama po svojim župama. Uz voditelje među mladima su i sudionici ovogodišnje škole za animatore koji su se odmah aktivno uključili u sva događanja vezana uz pripreme za odlazak u Sisak.

Mladi iz Dubrovnika bit će smješteni po različitim župama i dekanatima u Sisačkoj biskupiji, a dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić u nedjelju 6. svibnja će slaviti euharistiju sa sudionicima susreta na Gradskom stadionu u Petrinji.

Nedavno održani Biskupijski susret mladih u Kuni bio je svojevrsna generalna proba za nacionalni Susret u Sisku. Na njemu je sudjelovalo nekoliko stotina mladih sa svojim župnicima koji su u kreativnim radionicama razmišljali na temu ovogodišnjeg Biskupijskog susreta mladih koji se održao pod geslom „ Ja sam trs, a vi loze“ (Iv 15, 5).

Pročitajte još

Preko 513 milijuna stanovnika živi u Europskoj uniji

Dulist

DRUŽENJE I USPOMENE Nekadašnji učenici OŠ Nikica Franić proslavili 50. godina od završetka škole

Dulist

‘ZAREDALO IH SE NEKOLIKO’ Šijun na moru ‘uhvaćen’ iz Postranja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija