Natrag
17.2.2019 00:46

facebook

twitter

google

rss

dulist

Mladi Dubrovačke biskupije krenuli za Sisak

5.5.2012 @ 11:22 Baldo Marunčić Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

Jedanaest autobusa mladih krenulo je tijekom noći iz Dubrovačke biskupije na Susret hrvatske katoličke mladeži u Sisak.

Želju za sudjelovanjem na susretu mladi su pokazali i redovitim dolaženjem na pripreme i sudjelovanjem u posebnim  katehezama po svojim župama. Uz voditelje među mladima su i sudionici ovogodišnje škole za animatore koji su se odmah aktivno uključili u sva događanja vezana uz pripreme za odlazak u Sisak.

Mladi iz Dubrovnika bit će smješteni po različitim župama i dekanatima u Sisačkoj biskupiji, a dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić u nedjelju 6. svibnja će slaviti euharistiju sa sudionicima susreta na Gradskom stadionu u Petrinji.

Nedavno održani Biskupijski susret mladih u Kuni bio je svojevrsna generalna proba za nacionalni Susret u Sisku. Na njemu je sudjelovalo nekoliko stotina mladih sa svojim župnicima koji su u kreativnim radionicama razmišljali na temu ovogodišnjeg Biskupijskog susreta mladih koji se održao pod geslom „ Ja sam trs, a vi loze“ (Iv 15, 5).

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana