DuList IN

MLADE I USPJEŠNE BARMENICE Anita, Andrea i Ivona miksaju cool koktele

MLADE I USPJEŠNE BARMENICE Anita, Andrea i Ivona miksaju cool koktele

Dubrovkinje Ivona Nardelli, Anita Tuđan i Andrea Brković sudjelovale su na Međunarodnom natjecanju barmenica u pripremi cocktaila PIPI LADIES CUP u Splitu. Djevojke su nastupile u konkurenciji od 21 natjecateljice i ostvarile veliki uspjeh. Ivona je osvojila osvojila prvo mjesto u kategoriji koktela na bazi gina, Anita je osvojila treće mjesto u glavnom poretku, dok je Andrea osvojila prvo mjesto u ukupnom poretku kao glavni pobjednik.

DuList je posjetio barmenice u prostorima Dubrovačke udruge barmena gdje su s nama podijelile svoja iskustva, ali i pripremile pobjedničke koktele.

— Natjecanje je bilo tematsko. Bilo je potrebno napraviti tri porcije koktela koje smo zatim predajele žiriju na ocjenjivanje. Njihovi kriteriji se bave prezentacijom koktela, bojom, mirisom i okusom. Stručni rad ocjenjuje sudac koji stoji pored nas dok ga pripremamo. Često vas suci pitaju pitanja poput ‘jesi li zadovoljan’, ‘jesi li gdje pogriješio’, ali sve u dobroj namjeri jer uvijek pohvale trud, što je naravno jako lijep osjećaj. Na natjecanju je bilo raznih natjecatelja iz više zemalja, posebno nas je ‘zastrašila’ natjecateljica iz Slovenije, gospođa koja je bila svjetski prvak – ispričale su nam djevojke.

Tvrde kako se na svim natjecanjima može nešto naučiti pogotovo kada su ona međunarodna. Cure su priliku iskoristile i vratile se ne samo s pobjedama već i novim iskustvima.

— Ova natjecanja su i odlične prilike za učiti nove stvari pogotovo kad ima toliko raznolikih natjecatelja. Kada pratite njihov rad i koje koktele rade naučite neke nove kombinacije, inspiriraju vas i od njih učite puno. Danas nije teško biti barmen, ali nije teško samo za onog koga taj posao zanima i tko sebe daje i njega – poručuju djevojke. Ističu kako je posebno zanimljivo Flare Barmenstvo, no ono iziskuje puno truda i vještine, ali i kako posao barmena nije nikada dosadan.

— Zabavile smo na natjecanju koje je za nas predstavljalo pravi izazov. Zanimljivo je kako nam je baza za sve koktele bio upravo Dubrovnik republic Gin. Natjecanje je trajalo samo jedan dan, no ovo je bilo super iskustvo koje ćemo pamtiti – poručuju djevojke.

Anita Tuđan – Koktel: Sinjorina

U ovom sam poslu već deset godina i trenutno radim u hotelu Dubrovnik Palace kao Barmen. Osobno sam nesuđeni profesor kemije, no tijekom obrazovanja sam počela raditi u kafićima i jako me počela zanimati miksologija. S vremenom sam se zaljubila u izradu koktela i novih pića. Za natjecanje sam pripremala kratki koktel na bazi Gina naziva Sinjorina. Radi se o spoju Gina, Cointreau, domaćeg likera od ruža – ruzolina, cijeđene naranče i Granadine. Radi se o crvenkastom koktelu vrlo slatkastog okusa

Andrea Brković – Koktel: Beružina

U poslu barmena sam tri godine. Na ovom sam natjecanju donijela doma titulu ukupne pobjednice. Oduvijek sam se željela baviti ugostiteljstvom i nakon završenih tečaja u Udruzi barmena, osjetila sam da je to ono čime se želim baviti. Moj koktel se zvao Beružina, najviše kako bi donijela dašak Dubrovnika na natjecanje. Pobjednički koktel se radi od gina, Cointreau, likera od bazge, cijeđene limete i pirea od maline. Radi se o aperitivnom koktelu, što znači da je on malo ‘jači’. Roze je boje i pomalo gorkog okusa.

Ivona Nardeli – Koktel: Lanterna

U ovom sam poslu četiri godine. Nije me u početku zanimao barmenski posao ali sam ga s vremenom zavoljela. U budućnosti se možda i vidim kao uspješan barmen, ali me više zanima posao menadžera hrane i pića. Moj koktel se sastojao od gina, Apperola, Cointreaua i cijeđene limete. Nosi naziv Lanterna jer sam htjela predstaviti svoj Grad na natjecanju. Radi se o aperitivnom koktelu narančaste boje i okusa u kojem prevladava naranča.

Objavljeno u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist