Aktualno

MLADA MISA U NEDJELJU Don Robert Karačić zaređen za svećenika

Dubrovačka biskupija dobila je još jednog mladog svećenika. Don Robert Karačić zaređen je za svećenika Dubrovačke biskupije ovu subotu u župnoj crkvi sv. Nikole u Cavtatu. U svečanom ozračju u nazočnosti obitelji, svećenika, bogoslova, sjemeništaraca i ostalih vjernika pontifikalno euharistijsko slavlje predvodio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, koji je ređeniku podijelio sakrament svetog reda. Biskup je najavio i da će novi svećenik svoju prvu službu imati u župi sv. Mihajla u Lapadu, gdje je dosada bio na đakonskom praktikumu.

Župnik i dekan Konavoskog dekanata don Mato Kramatić na kraju je pozvao sve da sutra dođu na don Robertovu mladu misu koja će se slaviti u 10 sati u Hotelu Croatia u Cavtatu. Liturgijsko pjevanje predvodio je župni zbor pod vodstvom Nikše Kusalića, a čestitanje ređeniku i njegovoj obitelji nastavljeno je nakon mise.

Na svećeničkom ređenju bili su upravitelji malog i velikog sjemeništa u Splitu koje je don Robert pohađao te drugi bogoslovi i sjemeništarci. Ovo svećeničko ređenje bilo je posebna radost za dvojicu ranije zaređenih don Robertovih kolega don Tonćija Antu Prizmića i don Josipa Mudrog, jer su sada zaključili ređenje svoje generacije za Dubrovačku biskupiju.

Robert Karačić, sin Branka i Božene r. Sršen, rođen je 1994. u Dubrovniku, kao treće dijete od sedmero braće i sestara. Nakon završetka osnovne škole u Cavtatu, upisao je Nadbiskupijsku klasičnu gimnaziju u Splitu kao sjemeništarac Dubrovačke biskupije, a potom 2013. godine svoj put kao bogoslov nastavlja u Centralnom bogoslovnom sjemeništu u Splitu. Među kandidate za đakonat i prezbiterat na naslov Dubrovačke biskupije primljen je 16. ožujka 2016. godine. Službu lektora prima 19. ožujka 2016., a akolita 11. ožujka 2017. godine. Dana 26. rujna 2018. na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu završio je Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Filozofsko-teološki i stekao akademski naziv Magistar teologije. Za đakona je zaređen 9. studenog 2018. godine u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike, te je đakonski pastoralni praktikum vršio u župi sv. Mihajla u Dubrovniku. U toj župi vršit će i svoju prvu svećeničku službu nakon svećeničkog ređenja.

Više pročitajte ovdje.

Dubrovačka biskupija

Pročitajte još

Opća bolnica Dubrovnik stručnjacima poklonila edukaciju iz likovne terapije

Dulist

IVAN ĐIKIĆ Ne smije se toliko paničariti, koronavirus sličan je virusu gripe

Dulist

Devet novih sumnji na koronavirus, Hrvatska je spremna i na zatvaranje granice

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija