Aktualno

MLADA MISA U NEDJELJU Don Robert Karačić zaređen za svećenika

MLADA MISA U NEDJELJU Don Robert Karačić zaređen za svećenika

Dubrovačka biskupija dobila je još jednog mladog svećenika. Don Robert Karačić zaređen je za svećenika Dubrovačke biskupije ovu subotu u župnoj crkvi sv. Nikole u Cavtatu. U svečanom ozračju u nazočnosti obitelji, svećenika, bogoslova, sjemeništaraca i ostalih vjernika pontifikalno euharistijsko slavlje predvodio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, koji je ređeniku podijelio sakrament svetog reda. Biskup je najavio i da će novi svećenik svoju prvu službu imati u župi sv. Mihajla u Lapadu, gdje je dosada bio na đakonskom praktikumu.

Župnik i dekan Konavoskog dekanata don Mato Kramatić na kraju je pozvao sve da sutra dođu na don Robertovu mladu misu koja će se slaviti u 10 sati u Hotelu Croatia u Cavtatu. Liturgijsko pjevanje predvodio je župni zbor pod vodstvom Nikše Kusalića, a čestitanje ređeniku i njegovoj obitelji nastavljeno je nakon mise.

Na svećeničkom ređenju bili su upravitelji malog i velikog sjemeništa u Splitu koje je don Robert pohađao te drugi bogoslovi i sjemeništarci. Ovo svećeničko ređenje bilo je posebna radost za dvojicu ranije zaređenih don Robertovih kolega don Tonćija Antu Prizmića i don Josipa Mudrog, jer su sada zaključili ređenje svoje generacije za Dubrovačku biskupiju.

Robert Karačić, sin Branka i Božene r. Sršen, rođen je 1994. u Dubrovniku, kao treće dijete od sedmero braće i sestara. Nakon završetka osnovne škole u Cavtatu, upisao je Nadbiskupijsku klasičnu gimnaziju u Splitu kao sjemeništarac Dubrovačke biskupije, a potom 2013. godine svoj put kao bogoslov nastavlja u Centralnom bogoslovnom sjemeništu u Splitu. Među kandidate za đakonat i prezbiterat na naslov Dubrovačke biskupije primljen je 16. ožujka 2016. godine. Službu lektora prima 19. ožujka 2016., a akolita 11. ožujka 2017. godine. Dana 26. rujna 2018. na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu završio je Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Filozofsko-teološki i stekao akademski naziv Magistar teologije. Za đakona je zaređen 9. studenog 2018. godine u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike, te je đakonski pastoralni praktikum vršio u župi sv. Mihajla u Dubrovniku. U toj župi vršit će i svoju prvu svećeničku službu nakon svećeničkog ređenja.

Više pročitajte ovdje.

Dubrovačka biskupija

Pročitajte još

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist