Aktualno

MJEŠTANI OGORČENI ‘Ovo zemljište u Zatonu nam treba, ono mora ostati’

Zatonjani su ogorčeni nakon što su za zemljište u Zatonu za kojeg su ministru državne imovine poslali apel da poništi natječaj, pristigle dvije ponude za kupnju. Za parcelu površine 921 metara kvadratnih početne cijene od 366 tisuća kuna natječaj je istekao ovog ponedjeljka.

-Kao mještani trebali bismo imati prednost i naši interesi bi trebali biti ispred privatnih interesa. Ogorčeni smo! Za nas je baš taj dio, taj ulaz u Zaton, jedino mjesto poviše jedine plaže koju imamo, toliko vrijedan za turizam. Gosti koji nam dolaze u Zatonu žele čistu prirodu, more, šetnicu. S time bi se produžila čak i sezona. Ne možemo stavljati pojedinačne interese ispred zajedničkih. To je za našu budućnost, za sljedeće generacije. Nema ovdje nikakve politike. Navikla sam se boriti za pravdu, a prodaja ovog zemljišta bila bi stvarno nepravda – rekla nam je Maria Haselsteiner koja je i pokrenula apel za ovo zemljište.

Osobnih interesa u ovome, ističe, nema. Podsjeća kako je na tome zemljištu za vrijeme Austro-Ugarske Monarhije vjerojatno bila kuća ili kakav sličan objekt. Potom je preko parcele prošao put, a zatim i magistrala.

-I gradonačelnik je istaknuo na prošloj sjednici Gradskog vijeća da se ne može ići preko kuće. Ovo nam zemljište treba, ono mora ostati. Naravno da bismo mi voljeli i jedan mali parking poviše plaže, ali prvenstveno tu želimo šetnicu lungomare između Malog i Velikog Zatona. Ne želimo da tamo netko nešto privatno napravi i zatvori nam sve mogućnosti – istaknula je Haselsteiner.

Pročitajte još

Ana Hrnić nova direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika

Dulist

ZBOG KORONAVIRUSA Kineske turističke agencije ne smiju prodavati putovanja

Dulist

IMAMO POTVRDU Kinezi iz Wuhana večeras napuštaju dubrovačko područje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija