Aktualno

Mještani Čare Milanoviću: Otkrijte odgovorne

Mještani Čare Milanoviću: Otkrijte odgovorne

Mještani Čare i Zavalatice su na sinoć održanoj izvanrednoj sjednici Vijeća Mjesnog odbora Čara donijeli zaključke te ih kao apel uputili Vladi RH i premijeru Zoranu Milanoviću.

Sve povodom nedavnog nemilog događaja u kojem je teže ozlijeđen i njihov sumještanin, saborski zastupnik Mladen Marelić zbog čega su odlučili dignuti svoj glas za istinu.

– Osobno Vas molim da se upoznate s cijelim procesom, da svojim autoritetom i ovlastima zatražite od nadležnih institucija RH utvrđivanje svih propusta koji su se dogodili u cjelokupnom procesu natječaja, utvrđivanju prave istine kojoj težimo te utvrđivanju odgovornih osoba koji su smišljeno postupali u nečasnim radnjama. Očekujemo Vašu pomoć i reakciju – napisao je u dopisu Milanoviću predsjednik VMO Čara Julio Marelić.

A zaključci su sljedeći:
– Pokrenuti reviziju cijelog postupka natječaja za koncesiju trajnih nasada za šumska zemljišta pokraj mjesta Zavalatica (Čara, otok Korčula); Raskinuti ugovor koji je potpisan između Vlade i PZ Korčulansko ulje dana 15. rujna 2010; Zahtijevati od Ministarstva pravosuđa, Državnog odvjetništva i USKOK-a da provede temeljitu istragu cijelog postupka te da se utvrde stvarnu istinu i činjenično stanje po ovom predmetu;

Tražimo od Ministarstva poljoprivrede i šumarstva – Hrvatskih šuma da izda nalog izvođaču radova da se strojevi (Bageri) maknu sa spornog zemljišta dok se cijela situacija ne razriješi u hitnom vremenskom roku (48 sati od dana slanja ovih zaključaka) iz razloga što je u tijeku donošenje odluke o strogoj zabrani vožnje i korištenja ulice na predjelu 'Vruja' (ulica pod nadležnošću lokalne samouprave), a koja vodi do mjesta radova, za sve teretnjake i kamione iznad 5T nosivosti, što znači kada se postave znakovi o zabrani nema više prolaza jer isti bageri teže više od 20 T;

Tražimo od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja RH izmjenu Prostornog plana za područje spornih zemljišta (ukidanje šumsko-poljoprivredne namjene) te u dogovoru s lokalnom samoupravom (Grad Korčula i MO Čara) donijeti odluku o prenamjeni zemljišta. Izričito smo protiv da na tim lokacijama bude poljoprivredno zemljište upravo zbog blizine turističkog mjesta i nemogućnosti širenja istog i razvoja turizma općenito; Tražimo da se Grad Korčula istim zaključcima uključi u cijeli proces te da sukladno zakonskim osnovama bude inicijator cjelokupnih aktivnosti koje su navedene u ovim zaključcima – zaključilo je VMO Čara.  

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist