Kultura

MJESEC HRVATSKE KNJIGE Što je o svojim usponima i padovima Dubrovčanima priznala Ivana Plechinger?

MJESEC HRVATSKE KNJIGE Što je o svojim usponima i padovima Dubrovčanima priznala Ivana Plechinger?

U okviru programa Mjeseca hrvatske knjige Dubrovačke knjižnice ugostile su Ivanu Plechinger u srijedu, 18. listopada, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Ova poznata glazbenica, televizijska i radijska voditeljica govorila je o svome životu, njegovim usponima i padovima opisanima u prvijencu ‘Ono što ostaje, uvijek ljubav je’ te je održala i motivirajuće predavanje dubrovačkoj publici. Autorica daje dobra rješenja za osobni rast kroz vlastite primjere: otkriva kako biti otvoren prema ljudima i događajima, i kako – unatoč teškim životnim trenutcima i traumama – živjeti sada i ovdje u zahvalnosti i ljubavi, a ne u strahu. Knjiga je svojevrstan vodič prema boljem životu.

– Dvije osnovne emocije u životu su strah i ljubav. Svo dobro ovoga svijeta dolazi iz zahvalnosti – zaključuje Plechinger.

Osim gostovanja Ivane Plechinger, srijeda je u Dubrovačkim knjižnicama bila i u znaku radionice za djecu ‘Likovnica’. U Odjelu za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad dubrovački mališani pokazali su svoju kreativnost.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist