Kultura

MJESEC HRVATSKE KNJIGE Kako djecu potaknuti na čitanje u digitalnom okružju

MJESEC HRVATSKE KNJIGE Kako djecu potaknuti na čitanje u digitalnom okružju

Matična služba za narodne i školske knjižnice Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Centrom za stalno stručno usavršavanje knjižničara iz Zagreba organizirala je u srijedu, 9. studenoga, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad tečaj i radionicu ‘Poticanje čitanja među djecom i mladeži u digitalnom okruženju’.

Program je vodila Alica Kolarić iz Gradske knjižnice Rijeka, a glavne teme su bile poticanje čitanja, Blog i World press te izrada posta.

Suvremene tehnologije promijenile su knjižnično poslovanje, a jedna od novosti je komunikacija s korisnicima ‘na daljinu’. Knjižničari za djecu i mlade uvijek su nastojali izlaziti ususret mladim korisnicima, a danas to čine prisustvom u virtualnom prostoru. Poticanje čitanja i njegovanje ljubavi prema dobroj knjizi jedna je od osnovnih zadaća knjižnice.

Uz pomoć novih tehnologija ta se zadaća može ostvarivati i u virtualnom prostoru, a prednosti takvog načina rada s djecom i mladima višestruke su. Tečaj ‘Poticanje čitanja među djecom i mladeži u digitalnom okruženju’ upoznao je knjižničare s jednim od načina poticanja čitanja u digitalnom okruženju te ih potaknuo na zajednički rad sa zajedničkim ciljem – širenjem zajednice ljubitelja knjiga u virtualnom prostoru.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist