Aktualno

MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI Roditelji upozoreni na lako dostupne droge iz ‘smart shopova’

MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI Roditelji upozoreni na lako dostupne droge iz 'smart shopova'

Uz ‘Mjesec borbe protiv ovisnosti, koji se obilježava od 15. studenog do 15. prosinca, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska provest će se niz aktivnosti koje imaju za cilj podizanje razine svijesti javnosti na problem svih oblika ovisnosti.

Jedna takva aktivnost održana je 15. studenog u Turističko-ugostiteljskoj školi u Dubrovniku kada je roditeljima učenika prvih razreda srednje škole od strane djelatnika Županijskog zavoda za javno zdravstvo i policijskih službenika održano predavanje o ovisnostima, odgovornostima i kažnjivim ponašanjima djece i mladih. Roditelji su upoznati kako prepoznati ovisnosti, kada i gdje potražiti pomoć, a posebice im je skrenuta pozornost na nove/popularne i lako dostupne sintetičke droge koje se nabavljaju u tzv ‘smart’ shopovima.

Pored edukacija pojačat će se aktivnosti u prometu te testiranje vozača na prisutnost droga i alkohola u organizmu, aktivnosti na graničnim prijelazima u cilju suzbijanja međunarodnog krijumčarenja droga te kontrola prodaje i usluživanja alkohola, te prodaje cigareta i igara na sreću maloljetnicima. Isto tako pojačat će se i aktivnosti na poštivanja gradskih Odluka o zabrani konzumiranja, nošenja i posjedovanja alkoholnih pića u Dubrovniku i Metkoviću.

Policijski službenici, samostalno i uz partnere, održati edukativna predavanja u osnovnim i srednjim školama, postaviti informativne štandove i pojačano djelovati na suzbijanju svih nedozvoljenih sredstava koje izazivaju ovisnosti.

U prvih 10 mjeseci 2017. godine na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evidentirano je 149 kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga i 687 prekršaja iz Zakona o suzbijanju opojnih droga. Što se tiče zapljena droga, evidentirano je 836 zapljena različitih oblika droga, koje su oduzete od 746 osoba, dok su najzastupljenije zapljene marihuane (90,6 kg).

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist