DuList PROMO

Mitbox: priča o poslovnom uspjehu studenata s američkog koledža

Mitbox: priča o poslovnom uspjehu studenata s američkog koledža

Novopečeni diplomanti RIT Croatia, Branimir Marić, Stipan Marinović i Dominik Medak, ovaj će ožujak sigurno pamtiti kao jedan od važnijih u svojim životima.

Tada su naime, kao još studenti američkog koledža RIT Croatia, osnovali svoju tvrtku Mitbox.

Do ideje i partnerstva su došli nakon Stipanove prakse u IT tvrtci PHOBS: „Koledž puno radi na tome da studenti, uz potrebnu teoriju, steknu prijeko potrebna praktična znanja. Praksa je obvezna na našem koledžu, a ja sam svoju odradio u PHOBS-u gdje sam stvarno puno naučio o alatima i programima online bookinga u hotelijerskoj industriji. I tu se rodila ideja…“

Nakon prakse je Stipan, inače diplomant smjera Informacijske tehnologije, sjeo s kolegama sa smjera Menadžmenta u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima koji dobro poznaju potrebe tog sektora i… nastao je Mitbox.

„Mitbox je tvrtka koja za klijente izrađuje brojne alate za online promociju i prodaju proizvoda i usluga u turističkoj industriji. Osnovali smo ju u Geretsriedu, malom gradiću nedaleko od Münchena i to stoga jer nam je za to trebalo svega 20-ak minuta, a posao ionako mislimo širiti izvan Hrvatske“, rekao nam je Stipan.

Iako sva trojica vode tvrtku, operativni poslovi su jasno podijeljeni: Stipan je web developer, Branimir prezentira ideje destinacijskih portala za hrvatsko tržište dok Dominik predstavlja njihove usluge hotelima u Njemačkoj. Mitbox ima vrlo impresivnu listu klijenata u cijeloj regiji (i šire) i trenutno su u razgovorima za proširenje posla u zemljama poput Katara. U tome im pomaže kolegica koja je također diplomirala na RIT Croatia.
Studij na RIT Croatia odigrao je vrlo važnu ulogu u ovom poslovnom pothvatu. ”Apsolutno,” slaže se Stipan i dodaje: ”Prvo, praksa je obvezna. Da nije, pitanje je bih li ikada došao uopće na ovu ideju. Drugo, za realizaciju naše ideje trebalo nam je iskustvo s oba smjera koja se nude na kampusu u Dubrovniku. Bez toga sigurno ne bismo nikad krenuli u posao ovako rano. To nam je znanje i bilo jedan od motiva za pokretanje firme.“

RIT Croatia na kampusima u Dubrovniku i Zagrebu nudi obrazovanje usmjereno na razvoj karijere. Drugim riječima, svojim studentima pruža znanja i osigurava iskustva kako bi uspješno razvijali i gradili svoje karijere na globalnom tržištu. Mitbox je izvrstan primjer studenata koji su dobro iskoristili te mogućnosti.

Želiš li i ti studirati na ovom američkom koledžu? Upisi na RIT Croatia su još u tijeku, a prijemni ispiti se održavaju svake srijede u 9 ujutro do 15. kolovoza, na našim kampusima u Zagrebu i Dubrovniku. Prijavi se! Posjeti našu stranicu!

Pročitajte još

Otkrijte najbolje slot igre u hrvatskim online kasinima

Dulist

Zanimljive činjenice o automatima za igre

Dulist

Nije šala! Od danas u TuttoBene popust 40 posto na sve!

Dulist