Grad

Mišica Milica i Medo Jurica mališanima će predstaviti ‘Odgoj za humanost od malih nogu’

Mišica Milica i Medo Jurica mališanima će predstaviti 'Odgoj za humanost od malih nogu'

Više od sto odgajateljica iz dječjih vrtića Dubrovnika, Župe dubrovačke, Konavala i Orebića sudjelovalo je na predstavljanju programa ‘Odgoj za humanost od malih nogu’ koje se održalo u četvrtak, 20. rujna u Poslijediplomskom središtu Dubrovnik.

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog Crvenog križa – Nacionalnog društva, Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik sa svojim volonterima predstavilo je program koji omogućava djeci rane i predškolske dobi stjecanje odgoja za humaniji, zdraviji i sigurniji život. Program pokriva četiri područja i to: humane vrednote, prevenciju trgovanja ljudima, zaštitu zdravlja i pripreme za izvanredne situacije.

Nakon predstavljanja programa, volonteri Crvenog križa Dubrovnik obići će zainteresirane vrtiće te s popularnim likovima Mišicom Milicom i Medom Juricom djeci dodatno približiti ciljeve programa.

-Posebne zahvale upućujemo članovima Kluba mladih Dubrovačkog Crvenog križa i dr. Šimi Karađoli koji su sudjelovali u pripremama i prezentaciji programa – navode iz Gradskog crvenog križa Dubrovnik.

Ciljevi programa su:
-znati načela rada Crvenog križa i djelovanje Crvenog križa, te poimati važnost humanih osjećaja i djelovanja, prepoznati načine sudjelovanja u humanitarnim akcijama, volonterskim aktivnostima i manjim istraživačkim projektima koji su usmjereni na dobrobit pojedinca i zajednice;
-navesti postupke koji prethode i vode u trgovanje ljudima;
-prepoznati znakove opasnosti, primijeniti mjere opreza i objasniti načine zaštite;
-argumentirati tko je prekršitelj, a tko žrtva;
-nabrojati savjete za sigurno korištenje interneta;
-razumjeti ispravne postupke potrebne za zaštitu zdravlja i raspraviti o njihovoj važnosti;
-zapamtiti broj žurne službe i kako voditi razgovor s operaterom žurne službe;
-zapamtiti osnove prve pomoći u predloženim problemskim situacijama te osvijestiti koji su potencijalni rizici od ozljeda u njihovom svakodnevnom okruženju;
-identificirati, procijeniti, prepoznati i izabrati sigurna mjesta u slučaju potresa te demonstrirati siguran položaj u slučaju potresa te imenovati sadržaj kompleta za izvanredne situacije i razlučiti funkciju pojedinih predmeta u kompletu za izvanredne situacije.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist