Politika

MIRA BUCONIĆ O RAGUŽEVOJ ODLUCI ‘Netko nešto muti, neće ostati na tome!’

Sjednica Gradskog vijeća 27. siječnja 2014.

Trzavicama unutar HSS-a vezano za koaliranje s HDZ-om, usprkos prvotnim najavama kako će gradski odbor ići u koaliciju s HDZ-om zatečena je Mira Buconić, županijska vijećnica i članica županijskog i gradskog odbora HSS-a, koja je u proteklom mandatu bila gradska vijećnica u koaliciji s HNS-om.

– Mislim da je ovo neozbiljno. Nije to gotovo, nema šanse. Gradski odbor donese svoju odluku, međutim, po Statutu stranke to ide na verifikaciju, odnosno na amenovanje Predsjedništva županijskog odbora ili vrha stranke. Koliko sam ja čula vrh stranke je za koaliciju s HDZ-om. Zato vam ne znam ništa. Za mene je to neozbiljno, jer ja nisam naučila tako raditi. Netko očito nešto muti – rekla nam je Mira Buconić, koju smo zatražili za komentar trenutne situacije u gradskom HSS-u.

Naime, predsjednik dubrovačkog HSS-a Željko Raguž sinoć je obznanio kako se na prijevremene izbore izlazi u koaliciji s Vlahušićevim HNS-om. No, predsjednik HSS-a Branko Hrg DuListu je potvrdio kako mu je upravo Raguž dva dana ranije poslao SMS kako je koalicija dogovorena s – HDZ-om!

– Ne vjerujem da će to ostati na tome – dodala je Buconić, naglasivši nam kako je ona ipak pasivni član stranke. No, za nju je neozbiljno da Raguž jedan dan govori o koaliciji s HDZ-om, a drugi o koaliciji s HNS-om.
– Očito nema neke iskrenosti među članovima, odnosno između rukovodstva i članova. Ako netko kaže da je sve dogovoreno sa županijskim predsjednikom ili s predsjednikom stranke, naravno da onda vjerujemo u to, ali sad ispada da je sve zajedno nešto mutno – rekla je Buconić.

Na pitanje mogu li se sada očekivati posljedice po gradski HSS zbog nepoštivanja Statuta, pa i raspuštanje gradskog odbora, ističe:

– Može biti svašta, naravno. Čak i raspuštanje – rekla je Mira Buconić, naglasivši još jednom kako po Statutu HSS-a ovakva odluka mora ići na usuglašavanje sa županijskim odborom, odnosno sa Zagrebom, koji je već sve rekao.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist