Aktualno

Miošić: Vlahušićeva samovolja puno je opasnija!

Miošić: Vlahušićeva samovolja puno je opasnija!

-Duboko smo zabrinuti netransparentnim i samovoljnim postupanjem gradske uprave na čelu s gospodinom Vlahušićem

koja je bez ikakve dozvole i odobrene dokumentacije, a posebno bez suglasnosti Konzervatorske službe Ministarstva kulture, posjekla pitospore i oleandre pred cvatnju u parku Uz  Posat – stoji u priopćenju koje je jutros medijima poslala Kandidacijska lista Igora Miošića.

 
– Konzervatorski odjel u Dubrovniku dana 10. svibnja ove godine zatražio od Grada Dubrovnika hitno zaustavljanje svih radova – stoji u priopćenju u kojem se navodi i kako je ''neodgovorna  i neistinita izjava obnašatelja funkcije gradonačelnika da djelatnici poduzeća Vrtlar, koje je kvalificirano za vrtlarske poslove, u sklopu redovnog održavanja sijeku travu i oleandre jer tobože zaklanjaju pogled na zidine. Oleandri se sada, u svibnju, nalaze pred cvatnjom, a redovito se obrezuju u siječnju, a najkasnije u veljači ''.
 
Lista proizašla iz Uduge Srđ je naš također navodi kako zahvat na Posatu spada u javne radove na teret gradskog proračuna tj. na račun svih građana, a umjesto stalne komunikacije na razini građani i Grad, savjesni stanovnici Dubrovnika koji vole i brinu za svoj njega sustavno se ismijavaju i vrijeđaju, što je nedopustivo. Lista traži od gradske uprave da odmah preko internetskih stranica Grada podnese cjelovitu tehničku i financijsku dokumentaciju, kao i pribavljene dozvole na javni uvid za sve radove koji se sada izvode u Gradu Dubrovniku.
 
''Oleandri i pitospore su žrtve, ali ovdje je riječ o nečemu mnogo dubljem i opasnijem. Riječ je naime o samovolji obnašatelja funkcije gradonačelnika koji krši zakonske procedure i ovlasti.''. zaključuje Lista 9 u svom priopćenju.
 
 
 

Pročitajte još

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

OBRAĐENA GOTOVO SVA BIRAČKA MJESTA HDZ-u 61 mandat, SDP-u 42

Dulist

NOVI PROGRAM Što pogledati u Kinematografima Dubrovnik?

Dulist