Aktualno

Miošić: Vlahušićeva samovolja puno je opasnija!

-Duboko smo zabrinuti netransparentnim i samovoljnim postupanjem gradske uprave na čelu s gospodinom Vlahušićem

koja je bez ikakve dozvole i odobrene dokumentacije, a posebno bez suglasnosti Konzervatorske službe Ministarstva kulture, posjekla pitospore i oleandre pred cvatnju u parku Uz  Posat – stoji u priopćenju koje je jutros medijima poslala Kandidacijska lista Igora Miošića.

 
– Konzervatorski odjel u Dubrovniku dana 10. svibnja ove godine zatražio od Grada Dubrovnika hitno zaustavljanje svih radova – stoji u priopćenju u kojem se navodi i kako je ''neodgovorna  i neistinita izjava obnašatelja funkcije gradonačelnika da djelatnici poduzeća Vrtlar, koje je kvalificirano za vrtlarske poslove, u sklopu redovnog održavanja sijeku travu i oleandre jer tobože zaklanjaju pogled na zidine. Oleandri se sada, u svibnju, nalaze pred cvatnjom, a redovito se obrezuju u siječnju, a najkasnije u veljači ''.
 
Lista proizašla iz Uduge Srđ je naš također navodi kako zahvat na Posatu spada u javne radove na teret gradskog proračuna tj. na račun svih građana, a umjesto stalne komunikacije na razini građani i Grad, savjesni stanovnici Dubrovnika koji vole i brinu za svoj njega sustavno se ismijavaju i vrijeđaju, što je nedopustivo. Lista traži od gradske uprave da odmah preko internetskih stranica Grada podnese cjelovitu tehničku i financijsku dokumentaciju, kao i pribavljene dozvole na javni uvid za sve radove koji se sada izvode u Gradu Dubrovniku.
 
''Oleandri i pitospore su žrtve, ali ovdje je riječ o nečemu mnogo dubljem i opasnijem. Riječ je naime o samovolji obnašatelja funkcije gradonačelnika koji krši zakonske procedure i ovlasti.''. zaključuje Lista 9 u svom priopćenju.
 
 
 

Pročitajte još

Električne bicikle propadaju po Lopudu, a DURA tvrdi da su uredno pospremljene

Leona Rašica

IDILA GOLUPČIĆA Pogled ‘s visine’ na okićeni grad

Dulist

MARE I LEONA NA PILAMA ‘Rijeke’ turista narušavaju nam privatnost, ali ne damo ju ni za što!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija