Natrag
22.2.2019 01:06

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Ministru se može oprostiti, ali Vlahušiću ne”

10.5.2012 @ 14:09 Baldo Marunčić Politika

Podijelite:

Povodom izjava gradonačelnika Vlahušića i ministra Hajdaša Dončića kako Dubrovniku "zapravo, ne treba autocesta" predsjednica Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik Dubravka Šuica uputila je priopćenje za medije.

– Ministar Hajdaš Dončić tijekom svog jučerašnjeg posjeta Dubrovačko-neretvanskoj županiji  odlučio se govoriti kako hrvatska Vlada neće graditi autocestu do Dubrovnika te kako stanovnici naše županije ne žele autocestu. Takva izjava ministra prometa je nečuvena i pokazuje slabo poznavanje potreba i omalovažavanje stanovnika dubrovačkog kraja. Ujedno je i  uvrjedljiva za sve građane Dubrovačko-neretvanske županije, posebice što dolazi od jednog ministra prometa. Izjava je tim gora budući je već općepoznata činjenica da Vlada ne namjerava nastaviti izgradnju Pelješkog mosta – istaknula je u priopćenju Šuica.
 
– Poručujemo ministru Hajdašu Dončiću kako je takvo „poigravanje“ s Dubrovnikom nedopustivo. Uloga Dubrovnika od neprocjenjive je važnosti ne samo za Hrvatsku, nego i za Europu i cijeli svijet. Ne prihvaćamo  „kićenje“ Dubrovnikom kada  to nekome odgovara uz njegovo istodobno zapostavljanje u ključnim razvojnim projektima i pretvaranje naših građana u hrvatske građane II. reda. Vlada koja zaustavi gradnju autoceste do Dubrovnika, Dubrovniku nije majka nego maćeha – naglasila je Šuica te zaključila:
 
– Isprika  ministra Hajdaša Dončića mogla bi se i prihvatiti budući se radi o „freškom“ ministru prometa i slabom poznavatelju prometnih problema Dubrovnika. Ali je zato šokantan i neoprostiv stav gradonačelnika Andra Vlahušića da autocesta Dubrovniku i Dubrovčanima ne treba – stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednica dubrovačkog HDZ-a Dubravka Šuica.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana