Grad

MINISTROVA ČESTITKA DUBROVNIKU Želim vam još jednu kvalitetnu i uspješnu sezonu, uživajte u današnjem danu!

MINISTROVA ČESTITKA DUBROVNIKU Želim vam još jednu kvalitetnu i uspješnu sezonu, uživajte u današnjem danu!

Ministar turizma Gari Cappelli uputio je Dubrovniku i svim dubrovačkim turističkim djelatnicima čestitku povodom osvojenog priznanja u kategoriji šampiona kulturnog turizma ‘Zlatno turističko srce Mediterana i Jugoistočne Europe’.

-Hrvatsku osim što krasi bogatstvo prirodnih ljepota i njene očuvanosti, krasi i bogato povijesno i kulturno nasljeđe kojim se može pohvaliti rijetko koja zemlja svijeta. Baš kao što kvalitetan turizam ne možemo zamisliti bez kulture, tako niti kulturu u njenoj materijalnoj i nematrijalnoj pojavnosti ne možemo kvalitetno i održivo obnavljati i razvijati bez turizma. Upravo je ova međupovezanost i isprepletenost dvaju, u teoriji često razvojenih, ali u praksi itekako međusobno prožetih, sektora najbolje prikazana u Dubrovniku – šampionu kulturnog turizma – napisao je, između ostalog, u čestitki direktorici TZ-a grada Dubrovnika Romani Vlašić ministar Cappelli.

-Gradonačelniku i turističkim djelatnicima želim još jednu kvalitetnu i još uspješniju turističku godinu, a svima vama da uživate u današnjem danu – poručio je ministar dodavši kako turizam nije više samo sunce i more jer gosti traže drugačiji, autentičan doživljaj i zanimljivosti.

Podsjetimo, u okviru turističke akcije ‘Biramo najuspješnije u turizmu Mediterana i Jugoistočne Europe 2017’, Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva Sacen International te Međunarodni turistički savez osim Hrvatske, posjetili su i ocijenili uz Hrvatsku i Francusku, Italiju, Španjolsku, Tursku, Grčku, Maltu, Cipar, Tunis, Sloveniju, Albaniju, Rumunjsku, Bugarsku, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru te dodijelili Dubrovniku ovu iznimnu nagradu.

 

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist