Aktualno

Ministrica Mrak Taritaš o golfu

Ministrica Anka Mrak Taritaš najavila je danas početak rušenja bespravno izgrađenih objekata uz more, ali i to kako će „preći“ i na glavni grad.

Riječ je o 10 752 objekta koja će se ukloniti u prvoj fazi rušenja, ali je ministrica odbila precizirati koji su to.

Ministrica se osvrnula i na nekretniniski biznis koji se unatoč protivljenju građana i struke, planira na Srđu kod Dubrovnika.

– Kada je riječ o golf igralištima, zakonom je jasno propisano da svega četiri posto površine igrališta mogu zauzimati izgrađeni objekti – rekla je ministrica za Jutarnji list.

Istaknula je da građani imaju pravo odlučivati o prostoru, ali i da se mora poštivati procedura. Golf na Srđu planiran je prostornim planovima Dubrovačko-neretvanske županije i grada Dubrovnika te generalnim urbanističkim planom grada. U nekoliko navrata ta se prostorno-planska dokumentacija mijenjala, bile su javne rasprave i moglo se odlučiti da golfa ne bude na tom području – izjavila je Mrak Taritaš.

U slučaju da se Dubrovčani na mogućem referendumu izjasne protiv izgradnje igrališta za golf sa smještajnim kapacitetima, slijedi javna rasprava o izmjenama i dopunama prostornih planova grada Dubrovnika i Županije, u kojima su do sada golf igrališta planirana, kaže ministrica.
Podsjetila je i da je zakonom predviđeno da se prvo gradi i otvara golf igralište, a tek onda počinje gradnja pratećih sadržaja i smještajnih kapaciteta.

Pročitajte još

Ne propustite tribinu ‘Statusna pitanja hrvatskih branitelja’

Dulist

ŽALBA STRABAGA ODBIJENA Grcima posao pristupne ceste Pelješkog mosta

Dulist

‘ZAKASNILA’ ČETIRI DANA Milijunta posjetiteljica zidina u Dubrovniku provodi medeni mjesec

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija