Aktualno

Ministrica graditeljstva pohvalila Dubrovnik

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš pohvalila je danas Dubrovnik kao dobar primjer u broju rješenih predmeta legalizacije bespravnih građevina.

Ministrstvo graditeljstva i prostornog planiranja  je odredilo da do 31. prosinca ove godine u svim gradovima i županijama treba biti riješeno 20 posto predmeta kako bi ujednačili cijelu Hrvatsku, a tu su brojku za sada dosegli tek gradovi Dubrovnik, Virovitica, Bjelovar i Vukovar. Do kraja godine očekuje se da će još u desetak ureda biti dostignut taj postotak, dok će predmete iz ostalih ureda preuzeti Agencija, od 60.000 do 70.000 predmeta.

Inače, ministrica Mrak Taritaš je obišla urede za legalizaciju bespravnih građevina na Zagrebačkom velesajmu (ZV), a gradonačelnik Milan Bandić zaradio je opomenu od ministrice jer je obrađeno tek oko 4 posto slučajeva. Predmete do tog postotka preuzet će Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obećao je da će Grad Zagreb do 1. lipnja prednjačiti u broju riješenih predmeta.

 

Pročitajte još

Pripazite ispred Mercantea, kamioni ‘razvalili’ asfalt!

Dulist

Vlada povećala kvote za uvoz radne snage za 3000 radnih dozvola

Dulist

LJETO U VALAMARU Night at the Oscars i animirani filmovi u Parku Maslinata

Dulist