Natrag
23.2.2019 06:02

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ministrica graditeljstva pohvalila Dubrovnik

27.12.2013 @ 23:41 Dulist Aktualno

Podijelite:

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš pohvalila je danas Dubrovnik kao dobar primjer u broju rješenih predmeta legalizacije bespravnih građevina.

Ministrstvo graditeljstva i prostornog planiranja  je odredilo da do 31. prosinca ove godine u svim gradovima i županijama treba biti riješeno 20 posto predmeta kako bi ujednačili cijelu Hrvatsku, a tu su brojku za sada dosegli tek gradovi Dubrovnik, Virovitica, Bjelovar i Vukovar. Do kraja godine očekuje se da će još u desetak ureda biti dostignut taj postotak, dok će predmete iz ostalih ureda preuzeti Agencija, od 60.000 do 70.000 predmeta.

Inače, ministrica Mrak Taritaš je obišla urede za legalizaciju bespravnih građevina na Zagrebačkom velesajmu (ZV), a gradonačelnik Milan Bandić zaradio je opomenu od ministrice jer je obrađeno tek oko 4 posto slučajeva. Predmete do tog postotka preuzet će Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obećao je da će Grad Zagreb do 1. lipnja prednjačiti u broju riješenih predmeta.

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana