Aktualno

MINISTRICA BEDEKOVIĆ POTVRDILA Sigurna kuća na jugu Hrvatske do kraja godine

MINISTRICA BEDEKOVIĆ POTVRDILA Sigurna kuća na jugu Hrvatske do kraja godine

Dubrovačko-neretvanska županija će do kraja godine dobiti Sigurnu kuću! Potvrdili su to ovog petka u Dubrovniku ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković i župan Nikola Dobroslavić.
-Službe Ministarstva su izašle na teren, pogledale prostor i do kraja godine Dubrovačko-neretvanska županija imat će sigurnu kuću – istaknula je ministrica Bedeković nakon sastanka s predstavnicima socijalnih i drugih ustanova na području Dubrovačko-neretvanske županije.

-Intenzivno radimo na rješavanju. Dubrovačko-neretvanska županija je jedna od preostalih šest županija u Hrvatskoj koje nemaju sigurnu kuću. Imamo vrlo intenzivnu suradnju sa županijom i županom. Naravno, ne mogu vam govoriti o detaljima. Ne mogu govoriti o lokaciji, to je jasno – rekla je Bedeković.

-Sigurnu kuću ćemo imati riješenu do kraja godine zajedničkim naporima Ministarstva i Županije. Ministricu sam također upoznao s dva projekta koja smo prijavili na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja, ali iz sfere socijalne politike. Jedan se odnosi na poboljšanu verziju Sigurne kuće, koja bi bila trajne naravi za razliku od privremenog rješenja koje ćemo imati do kraja godine. Dugi projekt jest Centar za rane intervencije u Metkoviću te se nadam da će oba projekta proći jer su od velike važnosti – rekao je župan Nikola Dobroslavić. Istaknuo je kako vjeruje da su danas svi svjesni važnosti zaštite žrtava nasilja, pogotovo žrtava obiteljskog nasilja.

-Mi ćemo ispuniti svoju zakonsku obvezu i u projektu ćemo i financijski sudjelovati, što očekujemo i od Ministarstva – rekao je dalje. Na pitanje je li se razmišljalo o gradnji više ovakvih objekata u našoj županiji istaknuo je kako je jedna sigurna kuća dovoljna.

-Nismo imali prevelike zahtjeve za takve potrebe te će jedna biti sasvim dovoljna – odgovorio je Dobroslavić na novinarsko pitanje. No, nije želio govoriti o financijskim detaljima projekta.

-Ne bih iznosio sad te podatke. U ovoj je fazi dovoljno reći da ćemo Sigurnu kući imati riješenu do kraja godine. Ako nam projekt ne prođe, onda ćemo na drugi način riješiti i tu bolju varijantu. No, rješenje koje ćemo imati do kraja godine posve zadovoljava sve kriterije i bit će jednako kvalitetno, no imamo još bolje rješenje od ovoga – zaključio je župan.

 

Pročitajte još

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist

IZVJEŠĆE O RADU POVJERENSTVA PRED VIJEĆNICIMA Na što su se žalili pacijenti tijekom 2023.?

Dulist

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist