Aktualno

Ministarstvo zdravlja traži Bazdanovu ostavku!

Ministarstvo zdravlja traži Bazdanovu ostavku!

Zbog brojnih utvrđenih nepravilnosti i odstupanja od zakonskih propisa, kao i nepoštivanja ugovornih obveza s HZZO-om, Ministarstvo zdravlja zatražilo je od Upravnog vijeća Opće bolnice Dubrovnik razrješenje ravnatelja Branka Bazdana.

Naime, kako su nam rekli u Ministarstvu, od 20. do 23. studenog 2012. godine zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja, u koordinaciji sa članovima povjerenstva-predstavnicima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, sukladno odredbi članka 171. Zakona o zdravstvenoj zaštiti, izvršila je nadzor nad primjenom i izvršavanjem zakona, drugih propisa i općih akata u Općoj bolnici Dubrovnik,financijskim poslovanjem i provođenjem ugovornih obveza s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranjem.

Nakon obavljenog nadzora, s obzirom na brojne utvrđene nepravilnosti i odstupanja od zakonskih propisa, kao i nepoštivanja ugovornih obveza s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje zdravstvena, inspekcija je, ističu iz Ministarstva, u skladu sa svojim ovlastima poduzela zakonom  propisane mjere.

Točnije, od Upravnog vijeća Opće bolnice Dubrovnik zatraženo je pokretanje postupka razrješenja ravnatelja bolnice, a sukladno odredbi članka 62. stavka 2. podstavka 3. i 8. Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Ako Upravno vijeće bolnice na razriješi ravnatelja u roku od 30 dana od dana saznanja za neki od razloga za razrješenje prije isteka mandata, prema članku 62. stavku 3. Zakona o zdravstvenoj zaštititi, ravnatelja Bazdana razriješit će ministar Ostojić.

Pročitajte još

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo