Aktualno

Ministarstvo zdravlja traži Bazdanovu ostavku!

Zbog brojnih utvrđenih nepravilnosti i odstupanja od zakonskih propisa, kao i nepoštivanja ugovornih obveza s HZZO-om, Ministarstvo zdravlja zatražilo je od Upravnog vijeća Opće bolnice Dubrovnik razrješenje ravnatelja Branka Bazdana.

Naime, kako su nam rekli u Ministarstvu, od 20. do 23. studenog 2012. godine zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja, u koordinaciji sa članovima povjerenstva-predstavnicima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, sukladno odredbi članka 171. Zakona o zdravstvenoj zaštiti, izvršila je nadzor nad primjenom i izvršavanjem zakona, drugih propisa i općih akata u Općoj bolnici Dubrovnik,financijskim poslovanjem i provođenjem ugovornih obveza s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranjem.

Nakon obavljenog nadzora, s obzirom na brojne utvrđene nepravilnosti i odstupanja od zakonskih propisa, kao i nepoštivanja ugovornih obveza s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje zdravstvena, inspekcija je, ističu iz Ministarstva, u skladu sa svojim ovlastima poduzela zakonom  propisane mjere.

Točnije, od Upravnog vijeća Opće bolnice Dubrovnik zatraženo je pokretanje postupka razrješenja ravnatelja bolnice, a sukladno odredbi članka 62. stavka 2. podstavka 3. i 8. Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Ako Upravno vijeće bolnice na razriješi ravnatelja u roku od 30 dana od dana saznanja za neki od razloga za razrješenje prije isteka mandata, prema članku 62. stavku 3. Zakona o zdravstvenoj zaštititi, ravnatelja Bazdana razriješit će ministar Ostojić.

Pročitajte još

POMORAC STIJEPO BRNIN ‘Naš zaštitnik nas svudje prati. I na kopnu i na moru posebno ga slavimo’

Leona Rašica

ODAVANJE POČASTI BRANITELJIMA Obrana Srđa bila je i obrana Hrvatske

Dulist

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana počast poginulim braniteljima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija