Koronavirus u Hrvatskoj

Ministarstvo turizma i HTZ objavili upute za vlasnike apartmana i kuća za odmor

Zbog izvanredne situacije u vezi koronavirusa, registracija u eVisitor sustav je prilagođena nove korisnike kuća za odmor i stanovnicke općina ili gradova koji primaju goste. Iznimno, do normalizacije situacije, nije potrebno osobno dolaziti u ured turističke zajednice za potrebe registracije u eVisitor sustav, istaknuto je u priopćenju koje su objavili Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica.

Prvu registraciju je moguće obaviti na dva načina. Naime, obveznik može svojoj nadležnoj turističkoj zajednici poslati zahtjev za registraciju u eVisitor sustav sve potrebne dokumentacije putem emaila. Dokumentacija koja je potrebna za registraciju se može skenirati ili slikati. Potrebna dokumentacija za vlasnike kuća ili stanova za odmor je kupoprodajni ugovor, izvadak iz zemljišnih knjiga ili katastra, rješenje o nasljeđivanju ili slično, a za stanovnike općina ili grada – osobna iskaznica (podaci koji moraju biti vidljivi su ime, prezime, OIB i adresa prebivališta). Kada turistička zajednica povratno javi obvezniku da je registriran, obveznik se može prijaviti u eVisitor sustav putem NIAS-a (eGrađani).

Također, obveznik može svojoj nadležnoj turističkoj zajednici poslati zahtjev za registraciju u eVisitor sustav sve potrebne dokumentacije putem emaila. Dokumentacija koja je potrebna za registraciju se može skenirati ili slikati. Potrebna dokumentacija za vlasnike kuća ili stanova za odmor je kupoprodajni ugovor, izvadak iz zemljišnih knjiga ili katastra, rješenje o nasljeđivanju ili slično, a za stanovnike općine ili grada – osobna iskaznica (podaci koji moraju biti vidljivi su ime, prezime, OIB i adresa prebivališta)

Dodatno, obveznik treba dostaviti i svoj broj mobilnog telefona.  Turistička zajednica će obvezniku poslati korisničko ime i TAN listu emailom, a lozinku putem SMS poruke ili telefonskim pozivom.

Sve obveznike koji su na ovaj način registrirani u eVisitor sustav, turističke zajednice trebaju posebno evidentirati kako bi ih se pozvalo na potvrdu registracije kada će za to biti omogućeni uvjeti.

-Stanovnici općina/gradova koji primaju goste ne plaćaju turističku pristojbu. Jednako tako, vlasnici kuća/stanova za odmor (vikendaši) turističku pristojbu plaćaju samo tijekom sezone (15.6. do 15.9) što znači da u trenutnom razdoblju nisu u obvezi plaćati turističku pristojbu – istaknuto je u pripćenju.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

Izolacija zaraženim osobama s blagim simptomima skraćuje se na 10 dana

Dulist

U Hrvatskoj 70 novooboljelih od koronavirusa, na respiratoru 24 pacijenta

Dulist

U županiji nema novih slučajeva COVID-19, ozdravilo 13 pacijenata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija