Hrvatska

Ministarstvo turizma daje 7 milijuna kuna za izgradnju 174 bazena

Ministarstvo turizma daje 7 milijuna kuna za izgradnju 174 bazena

Ministarstvo turizma jučer je objavilo rezultate programa Konkurentnost turističkog gospodarstva (KTG), kojima će kroz mjeru A4 sufinancirati izgradnju i opremanje ukupno 174 bazena u domaćinstvima za privatne iznajmljivače, za što je izdvojeno nešto više od 7 milijuna kuna.

U sklopu programa KTG, po prvi je puta omogućeno sufinanciranje izgradnje bazena i u domaćinstvima, odnosno putem mjere A4 programa, potporu su mogli ostvariti iznajmljivači u privatnom smještaju.

– Produljenje turističke sezone, unaprjeđenje kvalitete i profesionalizacija obiteljskog smještaja te razvoj cjelokupne turističke ponude i sadržaja, neki su od ključnih ciljeva Ministarstva turizma. Obiteljski smještaj s bazenom daleko je popunjeniji nego onaj bez bazena i izvan glavnog dijela turističke sezone te tu vidimo odličnu priliku za privlačenje gostiju izvan glavnih ljetnih mjeseci. Drago mi je što veliki broj prijava na mjeru A4 ukazuje na činjenicu kako su i naši iznajmljivači prepoznali važnost ulaganja u obiteljski smještaj i nove sadržaje jer samo tako možemo biti konkurentniji na tržištu“, – rekao je ministar Lorencin.

Za navedenu mjeru A4, Ministarstvo turizma je raspisalo dva javna poziva, a sredstva za izgradnju i opremanje bazena dodjeljivala su se kroz dvije odluke. Tako je Ministarstvo turizma 28. svibnja objavilo prvu odluku o dodjeli sredstava za sufinanciranje 81 bazena za privatne iznajmljivače. Uslijed velikog interesa i broja prijava na prvi poziv, objavljen je i drugi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava, uz izmijenjene i povoljnije uvjete prijava, a koji je bio otvoren do 13. lipnja. Temeljem drugog javnog poziva, Ministarstvo turizma je donjelo odluku o sufinanicranju još 93 bazena. Na dva javna poziva za mjeru A4, iz cijele Hrvatske su pristigle ukupno 333 prijave.

Mjera A4 jedna je od mjera programa Konkurentnost turističkog gospodarstva, kojim Ministarstvo turizma sa ukupno 26,65 milijuna kuna, sufinancira projekte usmjerene na obogaćivanje turističke ponude, stvaranje inovativnih turističkih proizvoda, povećanje zaposlenosti, umrežavanje pružatelja usluga u turističke klastere te na unaprjeđenje međunarodne turističke prepoznatljivosti.

Rezultati cijelog programa KTG objavljeni su na mrežnim stranicama Ministarstva turizma u rubrici Potpore i krediti. Korisnici Mjere A4 na području Dubrovačko-neretvanske županije su Marija Muhoberac, Tonči Mamuzić i Anita Boro s područja Grada, Teodora Šarlić Mihaica iz Cavtata, Dubravko Moravec iz Mlina, Krešimir Klarić iz Brsečina te Jasminka Brljević iz Trpnja.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist