Natrag
25.4.2019 06:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

MINISTARSTVO TAKSISTIMA ‘Nije točno da je prijedlog Zakona stavljen u hitnu proceduru’

6.3.2018 @ 15:32 Dulist Hrvatska

Podijelite:

Na konferenciji za medije, koju su danas održali predstavnici udruženja taksista, izrečeno je niz netočnih informacija – poručili su u priopćenju za medije iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Također je naglašeno kako Ministarstvo nacrt prijedloga Zakona o prijevozu u cestovnom prometu još uvijek nije uputilo Vladi Republike Hrvatske na donošenje.

– Samim time, netočan je navod da je prijedlog Zakona stavljen u hitnu proceduru. U tijeku je postupak prikupljanja mišljenja ostalih tijela državne uprave čiji će se komentari, također, morati analizirati. Također, kako je predviđeno zakonskom procedurom, izvješće o provedenom javnom savjetovanju bit će objavljeno i dostavljeno, a o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.
Smatramo potrebnim dodati i kako, sve danas rečeno na konferenciji udruženja taksista, treba promatrati u kontekstu pritisaka koji se rade ne bi li se, i na taj način, utjecalo na donošenje novog Zakona o prijevozu u cestovnom prometu – istaknuli su iz Ministarstva te dodali:

– Kao što smo i ranije isticali, prijedlog novog Zakona o prijevozu u cestovnom prometu trebao bi omogućiti liberalizaciju taksi tržišta i građanima omogućiti dostupniji i jeftiniji taksi prijevoz te konačno pružiti zakonsko rješenje koje će moći odgovoriti na potrebe suvremenog tržišta i stoljeća u kojem živimo – poručili su.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana