Aktualno

Ministarstvo se predomislilo oko referenduma?

Ministarstvo se predomislilo oko referenduma?

Predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti u razgovoru nam je sredinom ovog mjeseca potvrdila kako je referendumsko pitanje ispravno postavljeno, što je i njoj samoj ministar Bauk potvrdio.

-Koliko ja znam, Ministarstvo uprave još nije obradilo ni vratilo skupljene potpise. Ministar mi je potvrdio kako oni to obrađuju, referendumsko pitanje je ispravno postavljeno. Također me zanimalo obrađuju li se potpisi, te mi je potvrdio kako ih provjeravaju.  Nemam informaciju da su oni taj posao obavili, niti imam informaciju da su oni to vratili u Gradsko vijeće. Kad oni vrate gradskom vijeću, onda mi dalje radimo proceduru. Vjerojatno su se pojavile priče kako će se novi referendum održati 14. travnja zbog povezivanja s Europskim parlamentarnim izborima, ali nemam informaciju i nisam dobila materijale da bih mogla o tome pričati. No, to mi je nerealno. To je ipak malo prerano. – istaknula nam je tada Olga Muratti.

Nakon toga, 14. travnja je Razvoj golf d.o.o. poslao upit kojim se traži službeni odgovor ovog Ministarstva te se navodi da je isti već dostavljen, a vezan uz referendumsko pitanje o „športsko rekreacijskom centru s golfskim igralištem i turističkim naselje Bosanka sjever i Bosanka jug“, što je navodno potvrdila i predsjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika.

Prenosimo odgovor u cijelosti:
„U Ministarstvu uprave zaprimljen je dana 25. veljače 2013. godine prijedlog za  raspisivanje referenduma, dostavljen od Gradskog Vijeća Grada Dubrovnika.
U Prijedlogu za  raspisivanje referenduma sadržano je sljedeće referendumsko pitanje:
 „Jeste li za usvajanje  urbanističkog plana uređenja kojim se, uz izgradnju igrališta Za golf, dozvoljava i izgradnja  smještajnih kapaciteta s ležajevima (Vila, hotela i apartmana) na platou brda Srđ?“ te je  navedeno da je isti podnesen od više od 20 posto ukupnog broja birača u Gradu Dubrovniku.

Slijedom dostavljenog Prijedloga, u skladu s odredbama članka 24. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, Ministarstvo uprave kao središnje  tijelo državne uprave nadležno za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu će u roku od 60 dana od dostave (zaključno do 26. travnja 2013.) utvrditi ispravnost podnesenog  prijedloga, odnosno utvrditi je li prijedlog podnesen od potrebnog broja birača u jedinici i je 1i referendumsko pitanje sukladno odredbama Zakona te odluku o utvrđenom dostaviti  predstavničkom tijelu.

Postupak utvrđivanja ispravnosti podnesenog prijedloga je u tijeku, a tek po završetku istog Ministarstvo uprave utvrdit će ispravnost podnesenog prijedloga te odluku o utvrđenom  dostaviti Gradskom vijeću Grada Dubrovnika.

Zaključno napominjemo da, vezano uz dostavljeni Prijedlog Za raspisivanje  referenduma s prethodno naznačenim referendumskim pitanjem, odluka Ministarstva uprave nije donesena pa prema tome niti dostavljena.''
 

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist