Aktualno

MINISTARSTVO FINANCIJA POZIVA Odazovite se nagradnoj igri ‘Bez računa se ne računa’

MINISTARSTVO FINANCIJA POZIVA Odazovite se nagradnoj igri 'Bez računa se ne računa'

Ministarstvo financija – Porezna uprava pokrenula je novu kampanju i nagradnu igru „Bez računa se ne računa“ te poziva građane da se i ovaj put aktivno uključe u borbu protiv sive ekonomije i utaje poreza.

Pošteno zarađen novac građana namijenjen za zdravstvo, školstvo i sigurniju budućnost pojedini obveznici i dalje zadržavaju samo za sebe, stoga se pozivaju građane da i dalje traže i uzimaju račune te se uključe u nagradnu igru Ministarstva financija, Porezne uprave.

Za sudjelovanje u nagradnoj igri potrebno je skupiti 20 računa s datumom izdavanja od 1. srpnja 2019. godine i poslati ih na adresu Hrvatska Lutrija, p.p. 493, 10001 Zagreb, uz naznaku „Za nagradnu igru Bez računa se ne računa“. Ukupno će se održati 4 kola, a nagradna igra trajat će do 13. ožujka 2020. godine.

U svakom kolu nagradne igre dijelit će se vrijedne nagrade na potrošačkim karticama u iznosima od 5.000, 7.500, 10.000 i 20.000 kuna, a emisije javnog izvlačenja dobitnika nakon svakog kola emitirat će se u programu Hrvatske radiotelevizije.

Naglašavamo da u novoj nagradnoj igri „Bez računa se ne računa“ mogu sudjelovati svi računi zaprimljeni prilikom plaćanja gotovinom. Dakle računi ne moraju nužno imati brojeve JIR i ZKI brojeve.

Sukladno pravilima nagradne igre računom za gotovinski promet smatra se svaka isprava kojom se obračunavaju isporuke dobara i usluga, neovisno u kojem obliku i pod kojim nazivom je izdana. Dostavljeni računi moraju sadržavati podatke o izdavatelju računa (ime ili naziv, adresu, OIB, datum izdavanja računa od. 1.7.2019.).

Na kraju pozivaju se građane da i dalje traže račune pri svakom plaćanju gotovinom, provjeravaju njihovu ispravnost na poveznici: www.provjeri-racun.hr/ te uočene nepravilnosti prijave Poreznoj upravi.

Pročitajte još

KAKAV JE BOOKING? Dobro je! Predsezona bolja od prošle

Andrea Falkoni Račić

MINUTE KOJE ŽIVOT ZNAČE Znate li što je ‘zlatni sat’?

Dulist

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist