Aktualno

Ministarska konferencija ‘Kina + 16’ svečano otvorena u Sponzi

Ministarska konferencija 'Kina + 16' svečano otvorena u Sponzi

U Palači Sponza u utorak navečer otvorena je četvrta ministarska konferencija ‘Kina + 16’ za područje turizma, koja se u Dubrovniku održava do 20. rujna.

Okupit će više od stotinu sudionika, predvođenih domaćinom događaja ministrom turizma RH Garijem Cappellijem i ministrom kulture i turizma Narodne Republike Kine Luom Shugangom.

Riječ je o četvrtom susretu na visokom nivou čelnika turizma, redom ministara turizma, državnih tajnika i pomoćnika zemalja uključenih u inicijativu ‘Kina +16’, platforme za suradnju Narodne Republike Kine sa šesnaest država Srednje i Istočne Europe na području turizma: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Češke, Estonije, Hrvatske, Latvije, Litve, Mađarske, Makedonije, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Srbije.

Potvrđen je i dolazak brojnih kineskih gospodarstvenika i poduzetnika koji će kroz B2B radionice s domaćim poduzetnicima ojačati mogućost povezivanja i ulaganja u našu zemlju te potaknuti zajednički kreativni rad i razmjenu ideja.

Najviše interesa kineski gospodarstvenici pokazali su u području zdravstvenog turizma, suradnje javnog i privatnog sektora te investicija.

Nakon Budimpešte, Bleda i Sarajeva, domaćinstvo 4. konferencije ‘Kina + 16’ za područje turizma, iznimno je priznanje i čast Hrvatskoj za rad u ovoj inicijativi te međusobno nadopunjujuće platforme, srednjoeuropsku ‘Inicijativu triju mora’ i kinesku inicijativu ‘Jedan pojas, jedan put’.

Osim toga, ovo je iznimna prilika za dodatnu promociju Hrvatske na domaćem i inozemnom tržištu budući da ćemo ugostiti turističku elitu i stručnjake iz navedenih šesnaest zemalja kojima ćemo predstaviti turističku ponudu Hrvatske, odnosno Dubrovnika.

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist