Aktualno

Ministar turizma: U Hrvatskoj – gay is OK!

Ministar turizma: U Hrvatskoj - gay is OK!

S obzirom da se, praćen mnogim kontroverzama, približava splitski gay pride, za stav je upitan i ministar turizma Veljko Ostojić. Po njemu svi su gay turisti u Hrvatskoj dobrodošli, piše Index.hr.

– Hrvatski turizam prema tome nema nikakvih ograda. Vjerujem da se gay populacija u Hrvatskoj dobro osjeća. Oni su dobrodošli i nema razloga da bude drugačije – kazao je Ostojić, dodavši kako se nada da će Split Pride proći bez ikakvih problema.
 
Inače, prema prvim podacima sustava turističkih zajednica na Jadranu i u Gradu Zagrebu, zabilježeni su rekordni rezultati.
 
Od siječnja do svibnja 2012. godine ukupno je ostvareno 1.780.688 dolazaka od čega 1.439.676 stranih turista i 341.012 domaćih turista. U odnosu na isto razdoblje prošle godine ostvareno je povećanje dolazaka od 9 posto. Strani turisti su ostvarili 13 posto više dolazaka dok je broj dolazaka domaćih turista pao za 4 posto.

Tijekom prvih pet mjeseci ove godine ostvareno je i šest milijuna noćenja što je povećanje za 13 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Od toga je 5,14 milijuna noćenja ostvareno od stranih turista (povećanje za 17 posto), a 906 tisuća domaćih turista (smanjenje za 5 posto).

– Iako se ne radi o malim brojkama, radi se o značajnim brojkama, mislim da je puno važnije stanje bukinga za glavnu sezonu i posezonu i tu bih rekao da sam optimista. Neovisno o tome što svi skupa znamo da je protekla sezona bila najbolja u povijesti hrvatskog turizma i da je samom tom činjenicom letvica podignuta izrazito visoko – izjavio je ministar turizma Veljko Ostojić.

Pročitajte još

[FOTO] DIVNA MLADOST Župljani i Konavljani primili sakrament potvrde

Dulist

Počinje isplata dječjeg doplatka za ožujak

Dulist

OD PONOĆI Počinje izborna šutnja!

Dulist