Politika

Ministar Matić u Dubrovniku o zadrugama i braniteljskim stanovima

Ministar Matić u Dubrovniku o zadrugama i braniteljskim stanovima

Izgradnja 110 stanova za branitelje u Mokošici bila je tema današnje konferencije za medije održane u prostorima HNS-a, a na kojoj su sudjelovali kandidat za gradonačelnika Andro Vlahušić, njegova kandidatkinja za zamjenicu Tatjana Šimac Bonačić te ministar branitelja Predrag Matić.

Matić je na početku istaknuo kako je ministarstvo došlo u Dubrovnik promovirati zadrugare, ‘jednu lijepu priču hrvatskih branitelja nakon Domovinskog rata’ te sajam koji je danas otvoren na Pilama. Također je dodao kako ga raduje činjenica da će se zadrugarima osigurati prostor u Lazaretima za plasman njihovih proizvoda.

Inače, zanimljivo je dodati kako je netom nakon toga na konferenciji za medije ministar Matić pogriješio i ime kandidata za gradonačelnika, nazvavši ga Vlahom Andrušićem, a uspio je pogoditi ime tek iz trećeg puta, kasnije se pravdavši kako je kazao Vlaho misleći na Svetog Vlaha. 

Naime, trg u Lazaretima predviđen je dijelom kao tržnica, prostor u kojem sve zadruge mogu doći i nuditi svoje proizvoderečeno je na konferenciji te dodano kako je drugi takav prostor predviđen ispred Muzeja Domovinskog rata na Srđu.

Nakon toga Matić je istaknuo i braniteljsko zbrinjavanje u Mokošici. Naime, nakon 28 dodijeljenih stanova u Mokošici prošle godine, pokreće se izgradnja još 110 stanova za branitelje i stradalnike Domovinskog rata, koji bi trebali biti sufinancirani od strane Grada Dubrovnika te dovršeni do 2017. godine. Matić se osvrnuo i na lokaciju na Nuncijati, za koju je kazao kako će ju Ministarstvo ozbiljno razmotriti kao mjesto gdje bi se mogao graditi prvi centar veteranskih domova za smještanje branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

Od 110 stanova njih 100 trebalo bi biti za branitelje iz Dubrovnika, a deset za branitelje iz Župe dubrovačke, Konavala, Primorja… a sa stanovima u Mokošici očekuje se riješiti dio ljudi s Nuncijate, koji će radije možda htjeti imati stan u Mokošici, gdje je već napravljena projektna dokumentacija. Na slobodnom prostoru na Nuncijati radit će se spomenuti veteranski centar.

Tatjana Šimac Bonačić zahvalila se ministru Matiću na dolasku i tome što je prepoznao što se sve radi za branitelje u Dubrovniku, te kako su Dubrovnik i Vukovar dva grada prijatelja, jer je povelja o prijateljstvu već davno potpisana, a naši su sugrađani vrlo empatični prema Vukovaru, te kako će se raditi i dalje na projektima poput promoviranja proizvoda zadruga.

Na pitanje ministru hoće li sve danas spomenute i nabrojene projekte realizirati čak i ako idući gradonačelnik grada Dubrovnika NE bude Andro Vlahušić, također biti realizirani, ministar je vrlo ‘diplomatski’ odgovorio:

– Mi tri i pol godine sam ministar i sve što smo dogovorili s gospodinom Vlahušićem je ispunjeno, u tijeku i radi se. Naravno, Ministarstvo će raditi i ako dođe do promjene vlasti, međutim kada dođe do promjene vlasti, projekti se u najmanju ruku zamrzavaju – kazao je Matić.

Inače, zanimljivo je dodati kako se ministar Matić danas prilikom posjeta Sajma zadruga nije osvrnuo na novinarska pitanja o dnevno političkim temama, kazavši tek kako ‘ne želi odgovarati kako se u medijima ne bi zasjenio razlog njegovog dolaska u Dubrovnik’, što je, sudeći po održanoj konferenciji u prostorima HNS-a, upravo potpora kampanji Andra Vlahušića.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist