Natrag
22.3.2019 15:34

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ministar Matić s braniteljima u Dubrovniku

5.12.2012 @ 21:55 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Ministar branitelja Predrag Fred Matić na blagdan svetog Nikole i Dan dubrovačkih branitelja boravi u Dubrovniku.

Povod ministrovom boravku na jugu Hrvatske jest Dan branitelja Dubrovnika i 21. obljetnica najtežeg napada na Grad u Domovinskom ratu.

Ministar će, rečeno nam je iz gradskog protokola, već od 9 sati sudjelovati u obilježavanju ove za Dubrovnik važne obljetnice, a za sad nije predviđen nikakav službeni sastanak niti izjave za medije.

Obilježavanje Dana branitelja Dubrovnika započinje u jutarnjim satima odavanjem počasti poginulim braniteljima na gradskim spomen obilježjima, dok će se u 10.30 sati vijenci položiti kod Križa na Srđu.

Potom slijedi mimohod Gradske glazbe Dubrovnik i Dubrovačkih mažoretkinja, te sjećanje na pomorce i branitelje stradale na moru u Portu.

U popodnevnim satima počast će se odati poginulim braniteljima Sustjepana, uz svetu misu zadušnicu, dok će se u 18 sati u Katedrali služiti također svečana sveta misa zadušnica za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu. U Crkvi Male braće u 20 sati je koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana