Aktualno

Ministar Linić: Cijene će opet rasti!

Ministar Linić: Cijene će opet rasti!

Ministar financija Slavko Linićn najavio je nova poskupljenja, pri tom je izjavio kako to ne ovisi o Ministarstvu financija, ali i da je neodrživa socijalna politika po kojoj svi imaju jeftine energetike.

To znači da će cijene energetike biti vrlo slične Europi, a i sami znamo da najveći dio energetike uvozimo, rekao je Linić uoči današnje sjednice Glavnog odbora SDP-a, dodajući kako je socijalna politika prema kojoj svi imaju jefinu energiju – neodrživa teza. Ministar financija naglasio je da udare koje proizvodi promjena cijena, moraju ublažiti socijalni programi jedinica lokalne samouprave ili države.

Na pitanje novinara hoće li cijene rasti s obzirom na usklađenje s EU, ministar Linić je rekao da kada govorimo o Europi, onda je to dobrim dijelom pitanje energetike i komunalnih usluga, dok hrana, odjeća i obuća u EU imaju niže cijene.

"Nije priča tako jednostavna i jednosmjerna", rekao je Linić i ponovio da će ono što smo dosad vodili kroz kvazisocijalnu politiku, vjerojatno prestati, a da će se nerealnosti koje smo gurali u cijene, polako spuštati na razinu EU. Kada gledamo kućne budžete, zaključit ćemo da ne bi trebalo biti značajnih porasta u tome dijelu, zaključio je ministar financija Linić.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist