Politika

MINISTAR KUŠČEVIĆ ‘Ova županija sigurno će imati dobre kandidate za EU parlament’

MINISTAR KUŠČEVIĆ 'Ova županija sigurno će imati dobre kandidate za EU parlament'

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović raspisala je proteklog utorka izbore za hrvatske predstavnike u Europskom parlamentu i tada su počeli teći rokovi za isticanje kandidata političkih stranaka. Svaka od stranaka i nezavisnih listi moraju tako u roku od 14 dana svoje liste kandidata predati Državnom izbornom povjerenstvu, a na listama se mora naći po 12 imena.

Iako su neke od stranaka već istaknule svoje kandidate, Hrvatska demokratska zajednica ipak će, izgleda, čekati gotovo do zadnjeg trenutka. Naime, ovog petka to je u Dubrovniku potvrdio i ministar uprave Lovro Kuščević.

-Pobjednička lista HDZ-a bit će objavljena idući mjesec, program je već gotov i sasvim sigurno će Dubrovačko-neretvanska županija imati dobre kandidate koji će nas zastupati sljedećih pet godina u Europskom parlamentu – odgovorio je na novinarski upit ministar, ne želeći ipak otkriti hoće li se na listi naći ime europarlamentarke Dubravke Šuice.

-Pustimo da predsjednička tijela donesu konačnu odluku – prokomentirao je Kuščević.

Prema informacijama duLista Županijski odbor HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije je prema središnjici ‘poslao’ dva imena. Jedno je ono aktualne europarlamentarke Dubravke Šuice, a drugo državnog tajnika za turizam Frana Matušića.

Više o ovoj temi pročitajte u tiskanom izdanju DuLista. Čekamo vas na kioscima.

 

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist