Hrvatska

Ministar Kujundžić stavio mandat na raspolaganje

Ministar Kujundžić stavio mandat na raspolaganje

Ministar zdravstva Milan Kujundžić stavio je svoj mandat na raspolaganje zbog afere oko imovinske kartice i neprijavljene imovine, a od premijera Andreja Plenkovića očekuje da odluku donese temeljem činjenica, a ne, kako kaže, medijskog linča.

Na konferenciji za novinare se ispričao na krivo ispunjenoj kartici, ali i ustvrdio da ništa od njegove imovine nije sakriveno, dodajući da se radi o “nomotehničkim greškama”, piše Index.

Istaknuo je da se radi o orkestriranim napadima na njega pojedinačnih interesnih skupina.Ranije danas ministar se sastao s premijerom Andrejem Plenkovićem, a jedan sastanak su već održali u subotu, nakon čega je iz vlade priopćeno kako u odlukama koje slijede treba pokazati odgovornost i voditi računa o stabilnosti vlade i HDZ-a.

Kujundžić je prethodno u petak poručio kako mu ne pada na pamet dati ostavku zbog afere u kojoj se našao zbog krivo ispunjene imovinske kartice i incidenta u kojem su četvorica muškaraca napala novinarku Slobodne Dalmacije te je najavio da nakon što odradi mandat do kraja, više neće biti ministar zdravstva.

Sedam afera u tjedan dana

Podsjetimo, ministar zdravstva Milan Kujundžić našao se ovih dana u središtu pozornosti. Kao i neki drugi ministri prije njega, Kujundžić je muljao s imovinskom karticom.

Brani se da je “cijeli život radio i stvarao”

Sve je krenulo otkrićem Telegrama koji je objavio da je Kujundžićeva obitelj krajem prošle godine kupila još jednu kuću u Zagrebu, čija je vlasnica njegova supruga Tatjana Kujundžić, te da je kuću s okućnicom u Maksimiru, ukupne površine 288 četvornih metara, platila 1,462.500 kuna. Pritom su upozorili kako u ministrovoj imovinskoj kartici nisu vidljiva sredstva iz kojih je obitelj Kujundžić mogla isplatiti tu nekretninu.

Kujundžić je brzo priopćio da je cijela transakcija bila transparentna i zakonita, a kupnju je prijavio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist