Aktualno

Ministar Krstičević obišao opožareno područje na Pelješcu

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević obišao je jutros opožareno područje na poluotoku Pelješcu gdje se susreo s pripadnicima kopnenih Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OS RH i vatrogascima koji su cijelu noć bili angažirani na požarištu.

Tijekom obilaska ministar Krstičević je razgovarao s vojnicima i vatrogascima koji su ga upoznali s trenutnom situacijom te je u ime Vlade Republike Hrvatske zahvalio svim uključenima na terenu, vatrogascima, lokalnoj zajednici i pripadnicima Hrvatske vojske na velikom angažmanu pri sanaciji požara.

-Iznimno cijenim angažman i trud svih ljudi na terenu, koji su cijelu noć bili angažirani kako bi se situacija stavila pod kontrolu. Kroz sustav domovinske sigurnosti, sinergiju i kroz koordinirano djelovanje zajednički djelujemo kako bi se situacija čim prije sanirala – rekao je Krstičević.

Nakon obilaska požarišta, ministar Krstičević uputio se na sastanak županijskog vatrogasnog stožera Dubrovačko-neretvanske županije koji je započeo u 8.00 sati, u Općini Orebić, u Orebiću i na kojemu će se dogovoriti daljnji koraci.

Na gašenje požara na području Orebića-Mokalo-Podstup upućen je jedan Canadair CL-415, a u ranim jutarnjim satima, u srijedu, 26. rujna 2018., pridružila su mu se i dodatna 52 pripadnika kopnenih snaga iz vojarne “126. brigade HV-a” u Sinju sa sedam motornih vozila te je trenutno na požarištu angažirano ukupno 102 pripadnika i 12 motornih vozila.

Podsjetimo, tijekom jučerašnjeg dana, u gašenju požara sudjelovalo je tri Canadaira CL-415, 50 pripadnika PP NOS-a Hrvatske kopnene vojske prevezeno je s dva helikoptera MI-8 MTV-1 na požarište Orebić, dok je pet kamiona s opremom i vozilom veze na isto požarište upućeno desantnim brodom-minopolagačem DBM-82 PP NOS-a Hrvatske ratne mornarice.

Također, na gašenje požarišta u Metkoviću u Dubrovačko-nertvanskoj županiji upućen je jedan Canadair CL-415.

Foto: MORH/DuList

Pročitajte još

OVE SUBOTE U Cavtatu svećeničko ređenje don Roberta Karačića

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista

Dulist

SVJETSKO PRIZNANJE Valamar Collection Dubrovnik President najbolji europski luksuzni resort na plaži

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija