Aktualno

Ministar Krstičević obišao opožareno područje na Pelješcu

Ministar Krstičević obišao opožareno područje na Pelješcu

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević obišao je jutros opožareno područje na poluotoku Pelješcu gdje se susreo s pripadnicima kopnenih Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OS RH i vatrogascima koji su cijelu noć bili angažirani na požarištu.

Tijekom obilaska ministar Krstičević je razgovarao s vojnicima i vatrogascima koji su ga upoznali s trenutnom situacijom te je u ime Vlade Republike Hrvatske zahvalio svim uključenima na terenu, vatrogascima, lokalnoj zajednici i pripadnicima Hrvatske vojske na velikom angažmanu pri sanaciji požara.

-Iznimno cijenim angažman i trud svih ljudi na terenu, koji su cijelu noć bili angažirani kako bi se situacija stavila pod kontrolu. Kroz sustav domovinske sigurnosti, sinergiju i kroz koordinirano djelovanje zajednički djelujemo kako bi se situacija čim prije sanirala – rekao je Krstičević.

Nakon obilaska požarišta, ministar Krstičević uputio se na sastanak županijskog vatrogasnog stožera Dubrovačko-neretvanske županije koji je započeo u 8.00 sati, u Općini Orebić, u Orebiću i na kojemu će se dogovoriti daljnji koraci.

Na gašenje požara na području Orebića-Mokalo-Podstup upućen je jedan Canadair CL-415, a u ranim jutarnjim satima, u srijedu, 26. rujna 2018., pridružila su mu se i dodatna 52 pripadnika kopnenih snaga iz vojarne “126. brigade HV-a” u Sinju sa sedam motornih vozila te je trenutno na požarištu angažirano ukupno 102 pripadnika i 12 motornih vozila.

Podsjetimo, tijekom jučerašnjeg dana, u gašenju požara sudjelovalo je tri Canadaira CL-415, 50 pripadnika PP NOS-a Hrvatske kopnene vojske prevezeno je s dva helikoptera MI-8 MTV-1 na požarište Orebić, dok je pet kamiona s opremom i vozilom veze na isto požarište upućeno desantnim brodom-minopolagačem DBM-82 PP NOS-a Hrvatske ratne mornarice.

Također, na gašenje požarišta u Metkoviću u Dubrovačko-nertvanskoj županiji upućen je jedan Canadair CL-415.

Foto: MORH/DuList

Pročitajte još

Plenković: ‘Sutra ujutro krećemo s formiranjem većine’

Dulist

BRANKO BAČIĆ PROGLASIO POBJEDU Velika izlaznost nam je dala snažan legitimitet

Dulist

BOŽO LASIĆ: Konavle su i dalje plave!

Dulist