Hrvatska

Ministar Cappelli: Imat ćemo kontrolirani turizam

Ministar Cappelli: Imat ćemo kontrolirani turizam

Turisti će ispunjavanjem web aplikacije prolaziti granice u nekoliko sekundi, rekao je među ostalim ministar turizma Gari Cappelli na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite. Naglasio je kako ćemo imati kontrolirani turizam.
-Radimo na tome da do 28. svibnja napravimo web aplikaciju koja će itekako ubrzati proces. Gosti neće morati čekati na granici. Unaprijed će ispunjavati svoje osobne podatke, gdje idu, broj putovnice… Na granici će prolaziti u par sekundi – rekao je Cappelli i dodao kako gosti ponovno rezerviraju smještaj u lipnju.
-Postoje sva objašnjenja za turiste i ne mogu reći da ne znaju kako se ponašati u Republici Hrvatskoj. Informacije će ići i prema turistima koji će doći krajem mjeseca – ističe. Kaže i kako je Njemačka izrazila želju za otvaranje granica 15. lipnja. Tada bi trebala i Poljska otvoriti granice.
-Pokušavamo poštivati protokol koji je dogovoren na razini EU, ali i bilateralne dogovore kao što smo ih imali sa Slovenijom – zaključio je Cappelli.

Pročitajte još

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist