Hrvatska

MINISTAR BEROŠ POTVRDIO U Zagrebu dvojica pacijenata pod sumnjom koronavirusa

MINISTAR BEROŠ POTVRDIO U Zagrebu dvojica pacijenata pod sumnjom koronavirusa

Ministar Vili Beroš potvrdio je za RTL da se u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu nalaze dva pacijenta za koje su sumnja da imaju koronavirus.

Radi se o jednom Hrvatu te jednom Kinezu, inače državljaninu Belgije. Hrvat je bio u Kini, dok drugi pacijent nije. Njegova je majka bila u Kini, a on se susreo s njom. Rezultati analize uzoraka bit će poznati večeras.

“Jutros su u bolnicu Fran Mihaljević primljena dva pacijenta sa sumnjom na koronavirus. Jedan je Hrvat koji je mjesec dana boravio u Kini, tamo je prebolio virozu, bio je visookofebrilan i popio je antibiotik. Sad nema temperaturu, ali kašlje. Bit će pregledan, a s njim će se postupati sukladno protokolu i vjerojatno će u izolaciju. Drugi sumnjivi slučaj je Kinez iz Belgije, nije bio u Kini, ali je bila njegova majka. Ona je sad u Belgiji. I prema njemu će se postupati sukladno pravilima struke”, rekao je ministar Beroš za RTL.

Istaknuo je kako je situacija u Hrvatskoj pod kontrolom te kako nema znakova jače progresije bolesti u Europi.

No, koronavirus širi se svijetom sve više i više. U subotu ujutro od te je bolesti preminula i prva nekineska žrtva – Amerikanac. Jedan je Japanac također umro od simptoma podudarnih s tim virusom, a ukupan broj mrtvih u epidemiji ubrzo će premašiti broj umrlih u pandemiji SARS-a.

Ukupni broj ljudi koji su umrli od koronavirusa u subotu je porastao na 725. Broj prijavljenih slučajeva zaraze koronavirusom popeo se na 34.954 ljudi.

Pročitajte još

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist