Natrag
25.4.2019 16:01

facebook

twitter

google

rss

dulist

MILO MEŠTROVIĆ: Odmah sam vidio, bit će nevolje!

13.8.2014 @ 9:23 Andrea Falkoni Račić Crna kronika

Podijelite:

Brzom reakcijom gospara Milivoja Mila Meštrovića, umirovljenog kontrolora leta, koji je s prijateljem ribao na Grebenima izbjegnuta je veća havarija brodice New Kama, koja je sinoć nasukala na Grebenima.

– Rib’o sam s prijateljem na Grebenima, i odjednom iz pravca Cavtata vidim da je jahta skrenula i ide između bove upozorenja i Palacea. Odmah sam promislio: Đe će ovaj? I znao sam da će biti nevolje. Kad je udario u hrid jahta je poskočila. Odmah sam upalio motor i otišao do njih. Na jahti je bilo četvero djece, koja su plakala i to mi je bilo najgore. Nastala je panika, a uspaničio se i sam skiper. Sve sam ih prebacio u mene u barku i zvao pomoć – priča nam Milo Meštrović.

– Rekao sam im da će jahta potonuti ako ne dođu što prije – prepričava nam sinoćnju dramatičnu situaciju gospar Milo.
Do dolaska pomoći rekao sam skiperu da upali sve pumpe na brodu kako bi se što više mora ispumpalo. Potom je došao lučki kapetan i sve preuzeo, a ja sam svih devetero putnika s kuferima ukrcao na barku i odveo ih ispred Hotela Lapad. Našalio sam se kad su se ukrcali kako ću sad ja potonuti – govori Meštrović.

Inače, nakon dojave o nasukavanju jahte na hrid ispred Palacea na mjesto događaja upućen je brod za pomoć i dostavu na moru EmergenSea, koji je potom iskoordinirao cijelu akciju. Pozvani su vatrogasci s dvije pumpe, nazvan je direktor ACI marine u Komolcu, gdje je jahta otegljena, radi pripreme dizalice, a brod Danče pratio je tegljenje. Na ulazu u Omblu jedan od brodova EmergenSea preuzeo je tegljenje. U Komolcu je skoro cijelu noć trajala akcija izvlačenja jahte na suhi vez.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana