DuList IN

“Milo je pjesmom razotkrio dušu Dubrovnika!”

Posebno je svečano večeras bilo u atriju Kneževa Dvora na promociji monografije posvećene Milu Hrniću i Dubrovniku pod nazivom „Feeling Dubrovnik through the music of Milo Hrnić“ pred okupljenim mnogobrojnim Milovim poštivateljima, prijateljima i obitelji.

Rumunjska znanstvenica Simona Cinta Pinzaru glavni je 'krivac' za monografiju o dubrovačkom pjevaču 20. stoljeća. Kombinacija njenih fotografija i stihova Milovih pjesama prevedenih na engleski i rumunjski na svakoj stranici monografije pričaju svoju priču.

Pinzaru je u svom obraćanju Milovim poštivateljima opisala je kako je uopće došla u kontakt s Milom i njegovom glazbom tijekom jednog njenog posjeta Dubrovniku.

– Milo pjeva s dušom i s toliko srca o Dubrovniku, biseru Jadrana. Ljepota Dubrovnika, zidina, Straduna, Porporele, bila bi ništa bez duše stanovnika grada. Milo Hrnić razotkrio je tu predivnu dušu i srce Dubrovnika stavio u pjesmu. Ovu monografiju posvećujem građanima Dubrovnika – kazala je Simona Cinta Pinzaru.

Nazočnima se obratio i gradonačelnik Vlahušić istaknuvši značaj Mila Hrnića za grad Dubrovnik, a Milo Hrnić je zahvalio autorici monografije, posebno u ime svih njegovih vjernih obožavatelja i građana Dubrovnika.

Potom je uz pratnju klape Ragusavecchia i njegovih prijatelja iz Milovog starog benda "Libertas" otpjevao nekoliko svojih najvećih hitova, uz pljesak i odobravanje publike.

Pročitajte još

MARJAN ŠKRABIĆ Lijepa priča s dubrovačkim šaptačem psima

Hrvoje Curić

KAD BI SVI OVAKO! Uz malo truda Bourbon procvjetao

Dulist

DRAGA TRADICIJA Konavljani i ove godine s magarcem natovarenim ledom na Stradunu

Dulist