Natrag
20.3.2019 10:33

facebook

twitter

google

rss

dulist

MILIJUNSKE INVESTICIJE Saznajte tko želi Maestrale i Plat

5.4.2014 @ 9:01 Nikša Miletić Grad

Podijelite:

Nakon što je istekao rok za predaju pisama namjere za Hotele Maestral i Plat u javnosti se nagađa hoće li do natječaja uopće doći i tko su eventualni ponuđači.
Podsjetimo, u Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) pristiglo je ukupno 57 ponuda za sva četiri trgovačka društva ‘na bubnju’, a nudilo im se dionice Hotela Maestral d.d. Dubrovnik, Hotela Plat d.d. Plat, Imperiala d.d. Rab i Jadroplova d.d. Split.
Imena potencijalnih investitora iz Vlade kriju s obzirom kako sve tvrtke osim Hotela Plat kotiraju na burzi, no kako neslužbeno doznajemo od naših izvora u Vladi, više od pola pisama namjere u ovom ‘paketu’ odnosilo se na splitskog brodara Jadroplov, dok je za Maestrae i Plat stiglo po desetak ponuda.
-Nešto više ih je stiglo za Maestrale, ali to je možda bilo za očekivati zbog poslovanja– kaže nam naš izvor u Vladi, pritom aludirajući na činjenicu kako je Plat upravo prošao postupak predstečajne nagodbe težak više od 200 milijuna kuna, a Maestrali su nakon dugo vremena prošlu godinu zatvorili s plusem od cca dva milijuna kuna.

Atlantska želi Maestrale, Crkva oboje


Jedan od ponuđača je već ranije poznat, a riječ je Atlantskoj plovidbi, dubrovačkoj tvrki koja je pretposljednjeg dana za slanje pisma namjere, obavijestila Zagrebačku burzu da je iskazala interes za kupnju dionica Hotela Meastral, a prema neslužbenim informacijama kojima raspolažemo svoju ponudu za tih pet hotela dala je i grupacija Lukšić. Treće pismo namjere i za Maestrale i za Plat predala je pak Dubrovačka biskupija. Ističu ipak kako im nije cilj baviti se biznisom nego iskoristiti jedna od mogućnosti temeljem koje Republika Hrvatska može obeštetiti Dubrovačku biskupiju za imovinu oduzetu za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana