Natrag
22.4.2018 06:30

facebook

twitter

google

rss

dulist

Milijuni prolaze mimo dubrovačkih građevinara

14.6.2012 @ 10:34 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Desetci milijuna kuna prolaze pokraj građevinske operative grada Dubrovnika, koja se ni ne javlja na brojne natječaje koji su u tijeku, ili će se tek raspisati, već poslove dobiva građevinska

operativa izvan Dubrovnika.

Rekao je to pročelnik UO za promet, stanogradnju i razvojne projekte Dinko Mirić, istaknuvši kako je odgovornost i inicijativa za promjenama isključivo na samim građevinarima. Tako je mimo dubrovačkih građevinara prošlo i 45 milijuna kuna u samo dva natječaja – Ilijina Glavica te Projekt Jadran.

– Skrenuli smo im pozornost da se oni najprije moraju međusobno dogovoriti, trebaju komunicirati te se između sebe organizirati u nešto tipa klastera kako bi bili kompletni na natječajima. Desetci milijuna kuna prolaze pored njih, a onda će kukati kako nemaju posla – rekao je Dinko Mirić ovog ponedjeljka na kolegiju komunalaca, naglasivši kako „odgovornost i inicijativa prvenstveno leži na građevinarima, dok će Grad u okviru svojih mogućnosti i nadležnosti i dalje donositi određene odluke kojima će poziciju građevinara dovesti u lakši položaj nego je sada“.

Jedan od većih problema jest i nedostatak asfaltne baze. Stoga je Grad, rekao je Mirić, građevinarima predložio mogućnost formiranja privremene, montažne asfaltne baze, ali i tu sve morati krenuti od njih samim i njihovih međusobnih dogovora.

– Grad će u okviru svojih nadležnosti učiniti sve da im pomogne dobiti suglasnosti kako bi se ovaj apsurd s dovođenjem asfalta sa 120 kilometara udaljenosti konačno priveo kraju te kako bi konačno mi u gradu mogli planirati sve zahvate u nekom razumnom roku. To je ponuda i pomoć grada, a dalje sve ovisi o njima samima – zaključio je Mirić.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana